Hava Durumu

Bakan Gül'den Yunan mevkidaşına mektup

Adalet Bakanı Gül, Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerden birinin serbest bırakılması kararına ilişkin Yunan mevkidaşı Kondonis'e mektup gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2018 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bakan Gül'den Yunan mevkidaşına mektup

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yunanistan  Adalet Bakanı Stavros Kondonis'e darbe girişiminin ardından bu ülkeye kaçan ve  iadeleri talep edilen 8 darbeciden Süleyman Özkaynakçı hakkında Yunanistan  Danıştayınca geçici bir süre kontrol şartıyla tekrar serbest bırakılmasına  yönelik verilen karara tepki gösteren mektup gönderdi. 

Gül, mektubunda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz  2016'daki darbe girişimi sırasında 251 kişinin şehit düşmesi, 2 binden fazla  vatandaşın da yaralanmasına neden olan teröristler arasında yer alan 8 askerin  yağmaladıkları helikopterle Yunanistan'a kaçtığını hatırlattı.

Söz konusu 8 kişiyle ilgili Türkiye'nin iade talebinin üçüncü kez  reddedildiğini bildiren Gül, bir teröristin serbest bırakılmasını üzüntüyle  öğrendiklerini belirtti.

Komşu ve dost ülke olarak Yunanistan'ın, Türkiye'deki demokrasiye,  demokratik kurumlara, seçilmiş cumhurbaşkanına ve hükümete karşı yapılan darbe  girişimini asla kabul etmediğini, meşru görmediğini, kınadığını ifade eden ilk  ülkelerden olduğunu dile getiren Gül, sonraki süreçte Yunanistan'ın teröristleri  koruyan, onlara ev sahipliği yapan tutum içinde bulunduğunu gördüklerini, bunun  da iki ülke arasındaki dayanışmaya gölge düşürdüğünü anlattı.

"Yunanistan toplanma merkezi oldu"

Gül, Kondonis'in darbeci askerlerin serbest kalacaklarına işaret eden  açıklamalarının darbe, terörizm ve terörist faaliyetlerde bulunanlara destek  verdiğini vurguladı.

FETÖ mensubu hakim ve savcılar ile bazı terör örgütü üyelerinin  Yunanistan'a kaçmaya çalıştıkları sırada yakalandıklarını anımsatan Gül, "Darbe  girişiminden bu yana müşahede ettiğimiz bir husus, Yunanistan'ın ülkemizdeki  suçlular için güvenli bir liman olduğudur. Yaklaşık 2 yıllık bir sürede  ülkemizdeki terör örgütlerinin eli kanlı mensuplarının Yunanistan'da bulunduğu,  yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçtikleri veya geçmeye çalışırken  yakalandıkları bilinmektedir. Yunanistan suçlular için adeta bir toplanma merkezi  haline gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

"Darbeci askerler ülkemize sınır dışı edilmeli"

Darbeci askerlerin Türkiye'ye iade edilmeleri gerektiğine dikkati  çeken Gül, mektubunda şunları kaydetti:

"Terörist darbe girişiminin hemen ardından Başbakan Aleksis Çipras ve  onun şahsında Yunanistan hükümetinin, ülkemizin maruz kaldığı darbe girişimi  sonrasında Türkiye'ye verdiği desteğin sözde kalmadığını görmek istiyoruz.  Bunun  ilk adımı, darbeci teröristlerin Yunanistan'da kalamayacaklarının ilanı ve  ardından derhal ülkemize sınır dışı edilmeleridir. Dünyanın hiçbir yerinde himaye  görmemesi gereken teröristlerin sınır dışı edilmesi yoluyla girişimde bulunmanızı  bekliyorum. Bu teröristlerin korunmadıklarını görmek uluslararası hukukun  gereğidir. Terörle ortak mücadelenin zorunlu bir halidir. Hukuk devleti olan her  ülkenin yapması gereken tavırdır. Halklarımız arasında bu konunun bir yara olarak  kalmasını hiçbirimizin arzu etmediğine inanıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.