Hava Durumu

Bakan Albayrak: Yeni dönem başladı!

Hazine Bakanı Berat Albayrak, Almanya'da mevkidaşlarıyla ortak açıklama yapıyor...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2018 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2018 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bakan Albayrak: Yeni dönem başladı!

Açıklamalar şöyle:

Berat Albayrak: "Türkiye'de de ziyaret olacak. Görüşme öncesi verimli bir toplantı oldu. İlişkilerin ilerlemesi için yeni dönem başladı."

Enerji Bakanı Dönmez: "Büyük oranda yatırımcı yurtdışından geldi bu piyasaya güvenerek. Yüzyıla aşkın süredir alman yatırımcılar Türkiye'de çalışıyor. Bu ilişkilerin daha da geliştirilmesini istiyoruz. Geçtiğimiz yıl en büyük ihalelerden birini yaptık. Büyük bir Alman firması yer aldı. Avrupalı yatırımcıları bu anlamda görmek en büyü arzumuz"

SORU - CEVAP

2024 AVRUPA ŞAMPİYONASI

Berat Albayrak: "Sıkı bir futbol takipçisi olarak iki çerçevede bu başvuruyu değerlendirebiliriz. Türkiye ilk defa böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak için olumlu buluyor. Almanya da Türkiye'nin böyle bir organizasyonu ilk defa ev sahipliği yapacak olmasını olumlu gördüğünü düşünüyoruz. Türkiye ekonomik olarak da altyapı olarak da böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak için bir çok stadyum bu tür organizasyonları ekonomik ve ticari olarak başarmış olarak böyle bir organizasyona fazlasıyla hazır."

Alman Ekonomi Bakanı Olaf Scholz: "Bu şampiyonaya kimin ev sahipliği yapacağı sportif bir seçim olacaktır. Futbol söz konusu olunca hala dostluğumuz devam ediyor. Almanya çok güzel bir başarı sundu. Biz de milli takımı burada ağırlamak isteriz. Berlin'de yaşayan Türk kökenli insanlar Türk takımı için altkış tutmuşlardı ama biz kazanınca Almanya için alkış tutmuşlardı. Türkiye kendisi için mücadele edecektir, biz de ev sahipliği bizde kalsın diye mücadele edeceğiz. İyi olan kazansın."

Berat Albayrak: Dünya farklı sınamalarla yeni bir ekonomik dönemde.. Bu dönemde, Türkiye'nin istikrarı Almanya'ya, Almanya'nın istikrarı Türkiye'ye pozitif etki edecek.

Alman Bakan: Türkiye güçlü ve ekonomik açıdan çok sağlıklı bir ülke. İkili ilişkilerde yeni bir sayfa açılacak..

Berat Albayrak: İlişkilerde gerginlik sürecini geride bıraktık. Samimi adımların atıldığı bir sürece girdik. Türkiye ile Almanya birçok konuda meselelere aynı açıdan bakıyor.

.

.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.