Hava Durumu

Bakan Akar: İdlib için A, B, C planları hazır

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önemli açıklamalarda bulundu.Akar, "İdlib için A, B, C planları hazır. Yeri ve zamanı geldiği zaman uygulanmaya başlar. Rusya ile sıkıntımız yok. Hedefimiz rejim unsurları, hedefimiz ateşkesi sağlamak." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2020 21:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2020 21:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bakan Akar: İdlib için A, B, C planları hazır

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamaları şu şekilde;

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'de Türkiye'nin askeri operasyonlarında hava sahasının kullanılabilmesi için Rus makamlarla görüşüldüğünü açıkladı. Akar, görüşmelerin olumlu ilerlediğini söyledi.

"A, B, C PLANLAMALARIMIZI YAPTIK"

"Cumhurbaşkanımız talimatı verdi, hedefi gösterdi. A, B, C planlamalarımızı yaptık bu planlamalar yeri zamanı geldiği zaman uygulanmaya başlar." diyen  Milli Savunma Bakanı Akar, "İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri Şam rejimi güçlerine operasyon başlatacak mı" sorusuna  önceliğin Soçi Mutabakatı olduğunu söyledi. Bakan Akar, "Soçi Mutabakat muhtırası esastır. Rusya-İran-Türkiye buna 'evet' dedi. Bunun barışçıl yol ve yöntemlerle gerçekleşmesini umuyoruz bekliyoruz. aksi halde de yapılması gereken bir şeyler varsa, silahlı kuvvetlerimiz bakanlığımız gerekeni yapacaktır." dedi. 

Akar rejimin Soçi sınırlarına askeri operasyonla çıkarılmasında hava sahası kontrolünün önemine vurgu yaptı ve Rusya ile yapılan görüşmeleri açıkladı.

RUSYA İLE GÖRÜŞMELER 

Hande Fırat'ın  "Kimi yorumcular Suriye hava sahasının Rusya kontrolünde olmasının zorluk çıkaracağını söylüyorlar, bu nasıl aşılabilir? sorusuna Bakan Akar, "Doğru, Rusya'nın bu konuda karışmaması ile aşılır." yanıtını verdi. Fırat bu cevap üzerine "Rusya'dan böyle bir adım bekliyorsunuz o halde" dedi ve Bakan Akar da "Gayet tabi, zaten böyle çalışmalarımız var, böyle iz ve emareler var." ifadelerini kullandı.

Rusya ile Moskova'da yapılan toplantılarla ilgili de konuşan Bakan, görüşmelerin düğümlenmediğini, diplomatik çabanın süreceğini belirtti. Akar, Türkiye'nin Soçi Mutabakatı'na uymadığı yönündeki eleştirileri de yanıtladı.

Bakan Akar "Hangi grup olursa olsun gerekirse zor kullanarak ateşkese uydurmak için her türlü gayreti gösterdik bundan sonra göstermeye devam edeceğiz. Bunun için de en önemli unsurlardan biri hava sahasının tarafımızdan etkin bir şekilde kullanılması bunu koordine etmeye çalışıyoruz bunu anlatıyoruz, ilerlemeler var." açıklamasında bulundu.
PATRİOTLAR

ABD'nin ve NATO'nun da askeri destek çerçevesinde hava savunma sistemi gönderebileceğini belirten Akar "Daha önce yapıldığı şekliyle hava savunma bataryaları gönderdiler yine füze tehditlerine karşı Patriot batarya desteği olabilir." dedi. 

"ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Hande Fırat'ın  "Türk ve Rus askerleri karşı karşıya gelir mi?" sorusuna yanıt veren Bakan Akar  "Bizim Rusya ile karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız böyle bir şey asla söz konusu değil. Bunun olmaması için elimizden gelen gayreti gösterdik göstermeye devam edeceğiz. Bizim için oradaki bütün mesele rejimin ateşkese uyması saldırıları durdurması, katliamı kesmesi, zulme son vermesi ve böylece radikalleşme ve göçün önüne geçilmesi. ifadesini kulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.