Hava Durumu

Bahçeli'den İstiklal Marşı kutlaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümünü sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı mesajla kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 21:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bahçeli'den İstiklal Marşı kutlaması

 İstiklal Marşı'nı millet vicdan ve namusunun ortak haykırışı olarak tanımlayan Bahçeli, "İstiklalimizin manzum ve muhteşem eserini büyük bir coşku, heyecan ve vecd halinde kabul edişimizin üzerinden 96 uzun yıl geçti. Vatan tecrit, ordular terhis, hayat ve varlık haklarımız tahrip edilmişken İstiklal Marşımız Türk milletinin dirilişini müjdeledi. Her satırıyla milli ruha tercüman, milli hissiyat ve özlemlere refakat eden İstiklal Marşı, millet vicdan ve namusunun ortak haykırışıdır. Merhum şairimiz Akif'in muazzam ve destansı duyuş, hissediş ve odaklanışıyla kurtuluşumuzun amaç ve arayışı dizelere döküldü. Korkma seslenişi; manen ayaklanışın özü, madden toparlanışın öz güveni, öz değerlerimizden kopup gelen tarihi beyanıdır" ifadelerini kullandı.

Türk milletinin sanal korku dağlarını çıkaranlara asla aldırış etmediğini belirten Bahçeli, şu mesajı paylaştı:

"Akif diyor ya, korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. Türk milleti korkmuyor, sanal korkulukları, korku dağlarını önümüze çıkaranlara asla aldırış etmiyor, etmeyecek. Ocağımız tütecek, şafağımızda yüzen al sancak istiklalimizin timsal ve emsalsiz şerefi olarak sonsuzluğa doğru dalgalanacak. İster Almanya, ister Hollanda, ister her neviden terör örgütü olsun; hiçbir çılgın milletimize ve geleceğimize zincir vuramayacak. İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 96. yıldönümünü kutluyor, bir daha geçmişteki zulüm ve zulmetin tekrarlanmamasını diliyorum. Aziz şehitlerimize, muhterem ecdadımıza, İlk Meclis'in saygıdeğer üyelerine Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u hürmet ve rahmetle anıyor, ruhu şad olsun diyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.