Hava Durumu

Badem tüketmemizi gerektiren nedenler

Badem, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve potasyum bakımından çok zengin olduğu için vücuda çok faydası bulunmaktadır. Uzmanlar günde 10-15 adet badem tüketmek gerektiğini söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Badem tüketmemizi gerektiren nedenler

Cildinizi ve saçlarınızı besler

Badem, içerisinde barındırdığı E vitamini sayesinde cildi besleyerek, yaşlanma belirtilerini azaltır. İçindeki yağlar sayesinde cildi nemlendirerek yaraları hızlı bir şkilde iyileştirir. Saçların hızlı uzamasında da çok etkilidir.

Çok lezzetli bir atıştırmalıktır

Badem, protein ve lif açısından oldukça zengindir. Ara öğünlerinizde badem tüketerek tokluk hissi oluşturabilirsiniz. Böylece daha az yemek yiyerek kilo kontrolünüzü sağlamış olursunuz. Bel ve karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için yararlanabileceğiniz harika bir besindir.

Beyin sağlığını korur

Beyin sağlığı için en iyi gıdalardan biri bademdir. Nörolojik aktiviteleri çok olumlu etkilerken, Demans ve Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

Kalp dostudur

Badem, kalp sağlığına iyi gelen temel besinleri içerdiği için uzmanlar tarafından sık sık önerilir. Kötü kolesterol kalp rahatsızlıkların baş düşmanıdır. Bademin kötü kolesterolü düşürücü etkisi olduğundan dolayı kalp hastalıklarına karşı sizi korur.

Diş ve kemik gelişimini sağlar

Bademin içerisinde bol miktarda fosfor ve magnezyum vardır. Bu da diş ve kemik gelişimi için çok önemlidir. Badem diş çürümesini önler, kemik kırılma riskini azaltır ve kemik erimesinde oldukça etkilidir.

Günde sadece 1 avuç kabak çekirdeği yiyince bakın neler oluyor!Sağlık

Antioksidan bakımından zengin

Badem antioksidan yönünden oldukça zengindir. Antioksidanlar vücudumuzu strese karşı korur ve strese bağlı ortaya çıkan hastalıkların oluşmasına engeller.

Kan şekerini düzenler

Badem içerisinde bulunan magnezyum sayesinde kan şekerini düzenlemesine yardımcı olur. Böylece diyabet gibi şeker hastalıklarına karşı çok etkilidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.