Hava Durumu

Ayrılmak istemiyorsanız ayrı kalın

Sevgiliniz ya da eşinizle beraber vakit geçirmek elbette çok güzel fakat sağlıklı bir ilişki için kendinize de zaman ayırmanız gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2018 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2018 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ayrılmak istemiyorsanız ayrı kalın

İlişkilerde mutluluğun sırrının sürekli birlikte vakit geçirmek olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tabii ki sevgiliniz ya da eşinizle beraber vakit geçirmek önemli fakat kendinize zaman ayırmak da bir o kadar gerekli.

Kendinize zaman ayırırken suçluluk duyuyorsanız bu duygudan hemen kurtulun. Birbirinizden ayrı vakit geçirmek ilişkinizde aşkın öldüğünü ya da sevdiğiniz insanla aynı şeyleri yapmaktan hoşlanmadığınızı göstermez. Aksine kişisel zevklerinizle ilgilenip ilişkiden bir süre uzaklaşmak ilişkinize farklı açılardan bakabilmenizi sağlar.

Çoğu zaman çiftler için "Onlar birbirleri için yaratılmış," cümlesini duyarız. Fakat ne kadar uyumlu olursanız olun siz ve sevgiliniz aynı insan değilsiniz. Farklı ilgi alanlarınız, hayalleriniz ve hedefleriniz olabilir. Bunları gerçekleştirebilmek için sevdiğiniz insandan zaman zaman uzaklaşmak hem siz hem de ilişkiniz için sağlıklı bir hareket.

'Ben' yerine 'biz' olmak doğru mu?

Sevgilinize, anne ve babanıza ya da kardeşinize ne kadar benziyor olursanız olun siz bir bireysiniz. Birey olmak da tek başına fikirleri, zevkleri, hobileri, alışkanlıkları olmak, kimi zaman hoşunuza giden şeyleri tek başınıza yaparak da mutlu olmak anlamına geliyor. Bir ilişki içinde, kendinizden uzaklaşıp "ben" yerine "biz" oldukça mutluluktan da uzaklaşma ihtimaliniz artıyor.

Sessizliğe saygı...

Hem kendinizin hem de karşı tarafın duygusal ihtiyaçlarını düşünmelisiniz. İlgili olmak, sürekli iletişim halinde olup karşı tarafı boğmak anlamına gelmiyor. Sevgiliniz ya da eşiniz biraz sessiz kalmaya ihtiyaç duyuyor olabilir. Kendinize zaman ayırarak iki tarafın da duygusal yorgunluktan uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Kişisel ihtiyaçlarınızın neler olduğunu belirleyip bunun için gerekli zamanı sevdiğiniz insandan isteyebilmenin ilişkinizi kuvvetlendiren unsurlardan biri olduğunu unutmayın.

Zamanı iyi yönetin

Beraber vakit geçirmek ikiniz için de dünyanın en keyifli aktivitesi olabilir. Fakat bunu sürekli tekrarlamak en nihayetinde bu anlardan aldığınız keyfi düşürecektir. Hayatınızın diğer alanlarında olduğu gibi zamanı iyi yönetmek başarılı bir ilişkinin gerekliliklerinden biri. Beraber ve ayrı geçirdiğiniz zamanları iyi yönetebilmelisiniz. Bunu sağlayabilmek için kendinize zaman ayırmak konusunda partnerinizle ciddi bir şekilde konuşun. Örneğin haftanın belirli günlerini seçip ikiniz de ayrıyken yapmaktan hoşlandığınız aktiviteleri planlayabilirsiniz.

Eşiniz aynı zamanda en iyi arkadaşınız olabilir fakat onun dışında arkadaşlık ilişkilerinizi sağlıklı tutmak en az ilişkiniz kadar önemli. En iyi birlikteliklerde ve evliliklerde bile, eşiniz ya da sevgilinizle yaşadıklarınızı paylaşmak istediğiniz anlar yaşayabilirsiniz. Böyle durumlarda arkadaşlarınıza yönelmelisiniz.

Anlatacak konularınız biriksin

Sürekli beraber vakit geçiren çiftler belli bir süre sonra konuşacak farklı konu bulmakta güçlük çekiyor. Ayrı vakit geçirip tekrar görüştüğünüzde eşinize anlatacağınız daha çok şeyiniz olacak. Böylece yukarıda bahsettiğimiz tüm faydaların yanı sıra ilişkinizdeki iletişimi de kuvvetlendirmiş olacaksınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.