Hava Durumu

Ayasofya karşıtı habere tepki yağdı: 2020'nin taçlı yıldızıdır

Ayasofya Camii'nin açılışını 2020 yılının felaketleri arasında gösteren gazeteye devletin zirvesinden peş peşe tepki açıklamaları geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2021 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2021 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ayasofya karşıtı habere tepki yağdı:  2020'nin taçlı yıldızıdır

Ayasofya Camii'nin açılışını 2020 yılının felaketleri arasında gösteren gazeteye devletin zirvesinden peş peşe tepki açıklamaları geldi.

"2020'de hatırlanmak istenmeyen, felaket ve gözyaşı" olarak nitelendirilen olaylar arasına Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılmasını ekleyen gazeteye tepki yağdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasafya Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de buna para verip almasın. Ayasofya 2020'nin adeta taçlı yıldızıdır" dedi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: BU ZİHNİYET HANGİ TOPRAKLARA AİT OLABİLİR?

TBMM Başkanı Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ayasofya'nın açılışını '2020'nin felaketleri' ve 'hatırlamak istemediğimiz' olayları arasında sayan bir zihniyet, hangi topraklara ait olabilir?" ifadesini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: MİLLETİMİZİN SEVİNMESİNDEN RAHATSIZ OLANLARIN BU MİLLETE AİT HER ŞEYLE KAVGASI VAR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ayasofya Camii'nin açılmasından ve milletimizin sevinmesinden rahatsız olanların bu millete ait her şeyle kavgası var" ifadesini kullandı.

Çelik, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Ayasofya Camii'nin açılmasından ve milletimizin sevinmesinden rahatsız olanların bu millete ait her şeyle kavgası var. Millete ait olan 'Egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir' ilkesini de sevmiyorlar. 'Ayasofya 2020 yılının taçlı yıldızıdır.' Cumhurbaşkanımıza bir kere daha şükranlarımızı sunuyoruz.

Milletimizin değerlerinin güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Milletimizin sevinmesi için gayret edeceğiz. Egemenliğin millete ait olduğu ilkesi pusulamız olmaya devam edecek. Milletimizin duasına ve sevincine katılanlara ne mutlu."

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ KURTULMUŞ: KÖHNE ZİHNİYET, BU MİLLETİN BAŞINA GELMİŞ 'EN BÜYÜK FELAKETTİR.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Twitter'daki paylaşımında, "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 86 yıl aradan sonra yeniden ibadete açılmasını 'felaket' olarak gören köhne zihniyet, bu milletin başına gelmiş 'en büyük felakettir" sözleriyle tepki gösterdi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ AKBAŞOĞLU: AZİZ MİLLETİMİZİN DEĞERLERİNE DÜŞMANLIK YAPAN ZİHNİYETİ YABANCILAŞMIŞLARA YAZIKLAR OLSUN

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin aslına dönerek ibadete açılmasını felaketler arasında gösteren, aziz milletimizin değerlerine düşmanlık yapan zihniyeti yabancılaşmışlara yazıklar olsun" dedi.

"Televizyon ekranlarında başörtüsüne düşmanlık ederek milletin arasına fitne tohumları atan CHP'li eski vekil ile bu zihniyetin beslendiği kaynak aynı" diyen Akbaşoğlu, "Bu köhnemiş zihniyetle mücadelemiz kesintisiz bir şekilde devam edecek" paylaşımını yaptı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: 2021 YILININ İLK GÜNÜNÜ DE AYASOFYAMIZ'DA KARŞILADIK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "2020 yılının bizlere yaşattığı en müstesna duygu şüphesiz ki Ayasofyamızın onlarca yıllık hasretinin son bulması oldu. 2021 yılının ilk gününü de Ayasofyamız'da karşıladık. Biricik sevdamızın zincirlerini kırıp hasretimizi dindiren sayın Cumhurbaşkanımız
Erdoğan'a minnettarız" dedi. 

BASIN İLAN KURUMU İNCELEME BAŞLATTI

Basın İlan Kurumu'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Gazetenin 1 Ocak 2021 tarihli '2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı' manşetli haberinde, Ayasofya'nın cami hüviyetine geri döndürülmesi felaket olarak yorumlanmıştır. Bu haber toplumun farklı kesimlerinde ciddi tepkiye yol açmış, maşeri vicdanı yaralamıştır. Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararının ilgili hükümlerine göre gazetenin bu haberi resen ele alınıp, gerekli işlemler yapılacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.