Hava Durumu

Askeri kulislerdeki senaryo: Önce ÖSO, sonra TSK

Afrin'e yönelik yapılacak bir harekatta tıpkı Fırat Kalkanı'nda olduğu gibi Özgür Suriye Ordusu güçlerinin de devreye gireceği, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının da daha sonra Suriye'ye gireceği senaryosu askeri kulislerde konuşuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Askeri kulislerdeki senaryo: Önce ÖSO, sonra TSK

Türkiye'nin Afrin'e yönelik olası bir harekâtında, Fırat Kalkanı'nda olduğu gibi Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin de devreye gireceği öne sürülüyor.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Askeri kulislerde farklı senaryolar seslendirilirken, öne çıkan planın önce ÖSO, ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Suriye'ye girmesi olduğu iddia ediliyor.

Arazi temizliği yapılacak

Buna göre Afrin'e yönelik harekâtta önce topçu birlikleri yoğun bombardıman ile arazi temizliği yapacak. Ardından önce ÖSOgüçleri, daha sonra TSK'ya bağlı zırhlı birlikler ÖSO'ya destek vermek amacıyla Suriye'ye girecekler. Bu plan kapsamında İdlib'de bulunan TSK unsurlarının bir bölümü de Afrin'i güneyden vuracak. TSK planları içinde PYD güçlerinin havadan lojistik destek aldığı Minnak Havaalanı'nın da ele geçirilmesi bulunuyor.

Sınıra sevkıyat devam ediyor

TSK'nın operasyon hazırlıklarıyla bağlantılı sınır hattına yönelik sevkıyat devam ediyor. Geçen yıl Şırnak Silopi'deki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı Şehit Ercüment Türkmen Kışlası'na konuşlandırılan zırhlı askeri araçlardan bir bölümü, dün TIR'lara yüklenerek Hatay'a gönderildi. Gönderilen araçlar arasında tanklar da bulunuyor. Hatay Kırıkhan'daki Hawk füzelerinin de, Afrin'e doğru yöneltilip gelebilecek füze saldırılarına karşı hazır tutulduğu öğrenildi.

Namlular Suriye'ye çevrilmiş

TSK'nın Afrin sınır hattındaki karakollarda konuşlu tüm Fırtına obüslerinin namluları Suriye'ye doğru çevrilmiş durumda. Hafta sonunda Afrin'de PYD/YPG güçlerinin taciz atışlarına karşı Fırtına obüslerinin 80'den fazla atışla karşılık verdiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.