Hava Durumu

Aşırı soğuklar şelaleyi dondurdu!

ABD'nin kuzeyini etkisi altına alan ve en az 58 kişinin ölümüne neden olan aşırı soğuklar nedeniyle Niagara Şelaleri dondu.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2021 00:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 00:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Aşırı soğuklar şelaleyi dondurdu!

Kuzey Amerika'nın doğusunda, Kanada'nın Ontario eyaleti ile ABD'nin  New York eyaleti arasında yer alan ünlü Niagara Şelaleri'nin büyük bir kısmı hava sıcaklığının -18 derecenin altına  düşmesinin ardından dondu.

Havada donan kalan suların görüntüsü ise turistleri cezbetti. Yüzlerce kişi  bölgeyi ziyaret ederek sosyal medyada fotoğraflarını paylaştı. 

BENZER BİR DURUM 6 YIL ÖNCE YAŞANDI

Bununla birlikte, Niagara Şelaleri'nin bir kısmı kış mevsiminde sürekli olarak donuyor, ancak bu kadar geniş kapsamlı bir donma olayı sadece aşırı soğuk hava dalgalarının görüldüğü dönemlerde gerçekleşiyor. Şelalerde benzer bir olay, en son 2014 ve  2015 yıllarında etkili olan kutupsal girdap esnasında gerçekleşmişti.

ABD'DE ETKİLİ OLAN SOĞUK HAVA EN AZ 58 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE YOL AÇTI

Diğer taraftan, ABD birkaç haftadır Teksas eyaleti olmak üzere bütün ülkeyi Kuzey Kutbu'ndan gelen soğuk hava dalgasıyla mücadele ediyor. Şiddetli soğuk bağlı ortaya çıkan hava olayları nedeniyle şu ana kadar en az 58 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 4 milyon kişinin ise elektrik ve ısınma sorunları yaşadığı düşünülüyor.

ABD Başkanı Joe Biden, ülkenin iç, orta ve güney kısımlarını etkisi altına alan şiddetli kutup soğukları nedeniyle Teksas eyaletinde geçen hafta acil durum ilan etmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.