Hava Durumu

Aritmi'den tıpçılara burs

Başarılı öğrencileri Uludağ Üniversitesi'ne çekmek amacıyla iki yıl önce başlatılan "başarı bursu" uygulaması, Bursa'da faaliyet gösteren firma ve kurumların desteğiyle 2018-2019 eğitim döneminde de sürecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2017 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2017 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Aritmi'den tıpçılara burs

Uludağ Üniversitesi ile Aritmi Sağlık Grubu arasında imzalanan protokol ile Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni tercih edecek en yüksek puanlı 5'er öğrenci, eğitim hayatı boyunca aylık 500 TL burs almaya hak kazanacak. Burs protokolü, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Tunca ve Aritmi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Nuri Daştan tarafından imzalandı.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ ÇEKİYOR

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, burs uygulamasının başarılı öğrencileri çektiğini ve bunun da eğitime yansımalarının görülmeye başlandığını söyledi. Kentin bu uygulamaya desteğinin giderek arttığını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ulcay, "Başlangıçta biz firmalara gidip burs isterdik, şimdi ise firmalar bizi arayıp burs vermek istediklerini bildiriyor. Bu bursları veren firmaların isimleri sınav kitapçığına da konuyor. Öğrenciler eğitim hayatları boyunca destek aldığı gibi, firmalar da prestijli bir uygulamaya imza atmış oluyor" dedi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya da, "Bu gibi bağışlar sonunda fakültemizi seçecek öğrencilerin ne kadar  şanslı olduğunu söylemek istiyorum. hem bu güzel şehirde hem de bu kadar kaliteli bir eğitim kurumunda burs alarak öğrencilik yapmak çok büyük bir şans" diyerek Aritmi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Daştan'a teşekkür etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.