Hava Durumu

Apple kullanıcıları artık Safari ile Spotify'a giremeyecek

Apple Music'in kullanıcı sayısını artırmak için böyle bir yol izlediği söylenen Apple, Safari tarayıcısı kullanılarak Spotify'da müzik dinlemeyi engelledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2017 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2017 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Apple kullanıcıları artık Safari ile Spotify'a giremeyecek

Spotify, milyonlarca kullanıcı tarafından özellikle iOS işletim sisteminde kullananlar için oldukça beğenilen bir müzik servisi olarak önemli bir yerde bulunuyor. Müzik servislerinde kendine yer edinmek isteyen Apple da bu piyasaya Apple Music ile iddialı bir giriş yapmıştı.

Apple Music'in piyasaya etkili girişiyle Spotify'ın gerileceği ve bu platforma kullanıcı vereceği konuşuldu. Ancak geçtiğimiz Haziran ayında açıklanan rakamlara bakılınca Apple Music'in Spotify'ın yükselişini engelleyemediği net bir şekilde görüldü. Haziran ayı rakamlarına göre Spotify'ın 140 milyon Apple Music'in ise 27 milyon kullanıcıya sahip olduğu açıklandı. Burada Apple Music'in tamamen ücretli kullanıldığını hatırlatalım.

Artık alternatif tarayıcılarla girilecek

Tüm bunları göz önüne alan ve Spotify'ı kolay kolay geçemeyeceklerini öngören Apple, yeni bir yola başvurdu. Yeni yol kurnazlık olarak da adlandırılırken Spotify, Apple'ın internet tarayıcısı Safari'den engellendi. İlk olarak Safari'den Spotify'a ulaşamayan kullanıcılar kısa süreli bir hata olduğunu düşünse de sonradan bu olayın programlı olarak Apple tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Apple kullanıcıları şuanda Spotify'a Chrome, Firefox, Opera, Edge gibi tarayıcılarla girebiliyor.

Uygulamaya Mac ile ulaşmaya çalışanlar uygulama üzerinden istediği müziği dinlemeye devam edebilecek. Siteye bir tarayıcı ile girmek isterlerse Safari dışında alternatif tarayıcılara başvurmaları gerekecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.