Hava Durumu

'Altıntaş, Allah'a nasıl hesap vereceksin?'

Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Altıntaş'ın sokak köpeklerine olan nefreti, hayvan severleri ayağa kaldırdı. Altıntaş'a tepki gösteren Bursa Hayvan Hakları Dayanışma Derneği Başkanı Vicdan Elçin Şenkaya, "Allah'a nasıl hesap verecek çok merak ediyorum" dedi. Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Altıntaş'ın hayvan severlerle yaptığı konuşmasında "Köpekleri öldürmek için mermi attım ama denk gelmedi, o köpek değil, sahibinin alnına atmazsam namussuzum, isterseniz Tayyip'e gidin" şeklinde konuşması tepki çekti.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2017 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2017 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Altıntaş, Allah'a nasıl hesap vereceksin?'

Bilal KAYAALTI

Mudanya'da son günlerde park ve bahçelerde bulunan bazı köpeklerin kaybolduğu ve öldürüldüğü şeklinde ihbar alan hayvanseverler, Temizlik, Park, Bahçeler ve Ulaşım Hizmetlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Altıntaş ile görüştüler. Hayvanseverlerin aşılarını ve bakımlarını yaptıklarını söyledikleri hayvanların ortadan kaybolduğunu söylemeleri üzerine Erkan Altıntaş "Adamlar 10 dakika da bir arıyorlar, köpekler insanlara saldırıyor diye, talimat veriyorum gidin şunları oradan toplayın diye ekipler gidiyor toplatmıyorlar. Niye besliyorlar, peki nasıl olacak bu, mermi attım öldürmeye ama denk getiremedim. Uzun bir sopa vardı onu görünce kaçtılar. Ben her akşam tepeden aşağıya çocuğumu almaya mı gideceğim köpekler yüzünden. Kime giderseniz gidin Tayyip'e gidin. Kedi de köpekte can taşıyor neticede dilsizdir hayvandır ama ben hayvan besliyorum, hayvanı seviyorum diye sal sokağa o köpek değil, onun sahibinin alnına atmazsam namussuzum" şeklinde konuştu.

"ALIN SİLAHI VURUN"

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) temsilcisi ve Bursa Hayvan Hakları Dayanışma Derneği Başkanı Vicdan Elçin Şenkaya yaptığı açıklamada "Bizler Mudanya'da buna benzer çok sayıda ihbar alıyoruz, orada hayvanlarımız sürekli kayboluyor. Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Altıntaş'ın bir hayvansever arkadaşımızla yaptığı konuşmanın ses kaydı kanımızı dondurdu. Ses ve görüntü kaydında Belediye Başkan yardımcısı Ertan Altıntaş 'Köpekleri öldürmek için mermi attım ama denk gelmedi, o köpek değil sahibinin alnına atmazsam namussuzum, isterseniz Tayyip'e gidin" şeklinde konuşuyor' dedi. Şenkaya sözlerine şöyle devam etti: " Bir Belediye Başkan Yardımcısı bu şekilde konuşursa vatandaş ne yapsın, hayvanı öldüren insanı da öldürür çocuğu da. Bu potansiyel bir katil demektir, o zaman insanlara alın silahı elinize vurun demek nasıl bir şey, nasıl ki insan hakları kanunu varsa, hayvan hakları kanunu da var, park ve bahçeler köpeklere aittir, köpeklerin hayatından endişe ediyoruz, bu kişi Allah'a nasıl hesap verecek çok merak ediyorum. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a sesleniyoruz. Lütfen bu kişi hakkında gerekeni yapın, biz ayrıca kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu köpekler nerede bulunmasını talep ediyoruz" diye tepki gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.