Hava Durumu

Altın rekor tazeledi!

Altın fiyatları yeni günde kaç lira oldu? İşte merak edilen sorunun cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2020 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2020 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Altın rekor tazeledi!

Gram altın, dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanarak günü yüzde 0,8 artışla 315,3 liradan tamamlamıştı. Saat 15.35 itibari ile gram altın fiyatı 316 liradan, çeyrek altın fiyatı 517 liradan, Cumhuriyet altını da 2.130 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise dünkü hızlı yükselişle 1.613 doları görmesinin  ardından bugün düşüşe geçerek 1.609 dolar seviyesinde seyrediyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tutanaklarından, para  politikası ile enflasyon beklentileri arasındaki bağlantının tartışıldığının  anlaşıldığını ifade ederek, devam etmesi planlanan repo operasyonları nedeniyle  de Fed'in duruşunun, "güvercine" yakın olduğu şeklinde yorumlandığını belirtti.

Koronavirüs salgınından dolayı ölenlerin sayısındaki yükselişin devam  etmesinin risk algısı üzerinden altın fiyatlarını desteklediğini kaydeden  analistler, Çin Merkez Bankası'nın (PBoC) 1 ve 5 yıllık kredi gösterge  faizlerinde indirime gitmesinin ise piyasaları şimdilik rahatlattığını söyledi.

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın  açıklayacağı haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Avrupa  Merkez Bankası'nın toplantı tutanakları ve ABD'de haftalık işsizlik başvuruları  başta olmak üzere yoğun veri takviminin takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan altının onsunda 1.610 doların direnç konumunda olduğunu  belirten analistler, gram altında ise 310-315 lira bandının izlenmesi gerektiğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.