Hava Durumu

Altepe Türkçe öğrenen Suriyelileri ziyaret etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkçe kursuna katılan Suriyelileri ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2017 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2017 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Altepe Türkçe öğrenen Suriyelileri ziyaret etti

Bursa Kent Konseyi ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi Derneği (IMPR) iş birliği ile Osmangazi Halk Eğitim Merkezi'nde sertifikalı Türkçe okuma yazma kursu açıldı. 18 yaş üzeri kadın-erkek Suriyelilerin katıldığı kurslarda 170 kişi eğitim alıyor. Kent Konseyi tarafından ücretsiz olarak IMPR'ye tahsis edilen ofislerde yılda binin kişinin eğitim alması hedefleniyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ile birlikte Türkçe kursuna katılan Suriyelileri ziyaret etti. Türkiye ile Suriye'nin birlikte gelişip kalkınacağını söyleyen Recep Altepe, bu sıkıntıların bir gün son bulacağını belirtti. Kursiyerlere "Her gecenin bir sabahı var. İnşallah bu gecenin de bir sabahı olacak" diyen Başkan Recep Altepe, "Düşmanlarımızı hep birlikte üzeceğiz, dostlarımızı sevindireceğiz. Bunlar için el birliğiyle çalışacağız. Umarım zulüm bir an önce biter ve bu coğrafyayı geleceğe huzur içinde taşırız. Bunun için bizler de elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.


IMPR Kurumsal Politikalar Belirleme Başkanı Yüksel Yeni ise, Bursa'da yaşayan Suriyelilerin topluma intibak etmeleri için Türkçe kursları düzenlediklerini belirtti. Bursa'da başlattıkları pilot uygulamada 17 farklı yerde Türkçe kurslar açtıklarını, yaklaşık bin kişinin kurslara katıldığını anlatan Yüksel Yeni, kurslara destek veren belediye başkanlarına teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.