Hava Durumu

"Alışık değiller ama alıştıracağız"

Antalya'nın Alanya ilçesinde temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Oceanman Türkiye, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Alanya Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Oceanman Açık Su Yüzme Yarışları"nın ödül törenine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2019 22:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2019 22:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
"Alışık değiller ama alıştıracağız"

Dereceye giren sporculara ödüllerini veren Çavuşoğlu, büyük bir  organizasyon gerçekleştirildiğini ve bunu geleneksek hale getirmek istediklerini  söyledi.

Çavuşoğlu daha sonra, Alanya Ticaret ve Sanayi Odasının Oba  Mahallesi'nde verdiği iftar programına katılarak, şehit ailesi, gaziler ve iş  insanlarıyla bir araya geldi.

Burada, Çavuşoğlu'nun, Antalya'da yapılan NATO Parlamenter Asamblesi  (NATO PA) toplantısında Fransız Parlamenter Sonia Krimi'nin 1915 olaylarına  tepkisine verdiği yanıtın video gösterimi yapıldı.

Bakan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, Alanya'nın ihtiyaçlarını ve  sorunlarını çok iyi bildiklerini, çözüm için çalıştıklarını ifade etti.

Alanya'ya hizmet için çok çalıştıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, "Bundan  sonraki süreçte el ele hep beraber, çalışacağız." diye konuştu.

Türkiye'ye gelen turist sayısının giderek arttığını belirten  Çavuşoğlu, 2023 turizm hedefini, 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelirden 70  milyon turist, 70 milyar dolar gelir olarak revize ettiklerini söyledi.

Alanya'ya yakında doğal gaz geleceğini, Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanlığının bunu programa aldığını ifade eden Çavuşoğlu, turizmcinin de  çiftçinin de doğal gazdan yararlanacağını aktardı.

İnşaat sektörünün da canlanmaya başladığını dile getiren Çavuşoğlu,  yabancıların mülk alımlarının artması için oturum verme, vatandaşlık verme gibi  teşvik edici düzenlemeleri yaptıklarını ve bunun sonucunda yabancıların konut  alımlarının arttığını bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, dünyada her şeyin hızlı değiştiğini ve dünyanın  değişim hızına ayak uydurmakta ülkelerin zorlandığını belirterek, Avrupa Birliği  (AB), Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi gibi örgütlerin değişimin çok  gerisinde kaldığını söyledi.

Değişimin fırsatlarla birlikte sınamaları da getirdiğinin altını çizen  Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"İşte bu fırsatlardan çok iyi faydalanmamız lazım. Önümüze çıkan  tehdit ve sınamaların üstesinden gelmek için de birlik ve beraberlik içinde  olmamız gerekiyor. Bu sadece bir ülkenin, bir milletin birliği ve beraberliği  değildir. Etkin, çok taraflılığa önem veriyoruz. Yani bugünkü sorunları tek  başına bir ülke veya uluslararası örgüt çözemez. İster istemez gerek bölgemizdeki  gelişmeler gerekse küresel gelişmeler iyi anlamda da kötü anlamda da ülkemizi  etkileyebiliyor. Biz önümüze çıkan fırsatları değerlendirmek için çalışıyoruz,  dünyanın sorunları konusunda da son derece objektif, dengeli, açık sözlü bir  şekilde düşüncelerimizi söylüyoruz, çözüm arayışı içerisinde oluyoruz."

"Dış politikada sürekli dost da yoktur düşman da "

Dış politikada sürekli dost da düşman da olmayacağını dile getiren  Çavuşoğlu, girişimci ve insani dış politikayla dostların sayısını artırdıklarını,  düşmanların sayısını azaltmak için çaba sarf ettiklerini anlattı.

Diplomasi, girişimcilik, ara buluculuk, uzlaşı, müzakere, orta noktada  buluşma ne gerekiyorsa onu yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Ama tehditlere karşı da hiçbir zaman boyun eğmiyoruz. Büyük bir  milletin temsilcisi olduğumuzu unutmuyoruz. Bizimle eşit düzeyde konuşmak isteyen  herkesle oturup her şeyi konuşabiliriz ama tepeden bakmacı bir anlayışı doğru  bulmuyoruz. İşte biraz önce izlediğiniz videoda (NATO PA toplantısında Fransız  Parlamenter Sonia Krimi'nin 1915 olaylarına tepkisine verdiği yanıt) da tepkim  bunaydı. Birçok ülke var. Hep başkalarını eleştirirler, başka ülkelerin açığını  ararlar ama kendi açıklarını söylediğin zaman hiç hoşlanmazlar. Alışık değiller  ama alıştıracağız, alışacaklar çünkü standartlarda ekonomide farklılıklar arz  edebilir ama uluslararası alanda herkes eşittir. Herkesin BM'de bir oyu vardır.  Bazen bize diyorlar ki 'Bir milyon nüfuslu ülkeye niye gidiyorsun?' Her ülke  önemlidir, her şey ticaret değildir. Her şey de siyasi ilişkiler değildir. İşte  biz dünyada tüm ülkelerle ilişkileri geliştirmek için çalışıyoruz. Hiç merak  etmeyin yönetemeyeceğimiz bir kriz de yoktur, üstesinden gelemeyeceğimiz bir  sorun da. Bu konuda bize güvenin. Ne gerekiyorsa bunun için yapıyoruz,  Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. Yeter ki dayanışma içinde, birlik içinde  olalım."

Bakan Çavuşoğlu, Anneler Günü'nü de kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.