Hava Durumu

Akçay: "Bunun neresi adil?"

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Süper Lig'de 2-0 mağlup oldukları Beşiktaş maçında yaptıkları hamlelerin yeterli olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 23:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 23:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Akçay: "Bunun neresi adil?"

Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi mücadele  için İstanbul'a geldiklerini belirterek, "Oyunumuz, mücadelemiz çok iyi olsa da  skora yansıtma konusunda geride kaldığımızı fark ediyoruz. Maçın başından sonuna  kadar pozitif futbol anlayışını, değişen oyunsistemini sahaya yansıtmaya  çalıştık. Oyuncu değişikleriyle hamle yapsak da bazı fırsatları yakalasak da son  anlardaki eksikliğimiz bizi geride bıraktı." dedi.

Akçay, fiziksel konuları çözdüklerini ancak teknik ve taktik anlayışta  biraz daha yol almaları gerektiğini dile getirdi.

Mustafa Reşit Akçay, son dönemde teknik direktörlerin görevden  ayrıldığının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Gerçekçi olmak lazım, 7 maç oynuyorsunuz. Seyircisiz beş maç,  deplasmandaBaşakşehir, Beşiktaş, Trabzonspor ile karşılaştık. Bizim için tek  talihsiz maç Alanyaspor karşılaşması oldu. Ben yararlı olamadığımı anladığım anda  aniden giden adamım. Maddi konulara değer vermeyen biriyim. Takımda değişim  süreci yaşıyoruz. Türkiye'de (teknik direktör değişikliği) anlayışının da yararlı  olmadığını görüyoruz."

Yabancı oyuncu konusu

Yabancı oyuncu sayısıyla ilgili soruyu yanıtlayan Akçay, bu konuda bir  çalışmanın yapılması gerektiğini söyledi.

Ülke futbolunda gerileme olduğunu kaydeden Akçay, şunları kaydetti:

 "Yabancı oyuncu sayısının bunda ne kadar etkisi var, altyapı, eğitici,  zemin ve saha sayısı, oyunculara ayrılan bütçeleri konuşalım. Federasyon,  Kulüpler Birliğinin davranışlarına göre görüş gösterebilir. Oyu oradan alıyor,  bizden almıyor. Dolayısıyla bizim fikrimizin bir önemi yok. Çalıştay yapılabilir.  Bu ülkenin çocuğunu iyi eğitmeden, iyi eğitilmiş çocuklarla rekabete  sokuyorsunuz. Bunun neresi adil.Barcelona bütçesinin yüzde 9'unu altyapıya  ayırıyor. Siz ayırmıyorsunuz. Yüksekeğitim almış kişilerle 'yarış' diyorsun.  Almanya'da 300 yetenekli Türk oyuncu çıkıyor. Niye buradan çıkmıyor?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.