Hava Durumu

AK Partili eski vekile son veda!

AK Parti eski milletvekili Muhyettin Aksak'ın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'da katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
AK Partili eski vekile son veda!

Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş  İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasının ardından Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ne  geçti.

Burada cuma namazını kılan Erdoğan, ardından, 62 yaşında hayatını  kaybeden eski milletvekili Aksak için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının  ardından Aksak'ın tabutunun başında kısa bir konuşma yapan Erdoğan, Muhyettin  Aksak'ın her zaman inandığı değerler uğruna yaşadığını ve ondan taviz vermediğini  aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Onunla uzun yıllar beraber olduk, beraber  yürüdük. Son dönemlerdeki  rahatsızlığı ve şimdi de ahirete uğurluyoruz. Ben öncelikle bütün ailesine  başsağlığı diliyorum. Camiamıza başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin.  Hepimizin akıbeti, gideceğimiz yer burası. Bundan kaçmak söz konusu değil. Bütün  mesele, Rabbim bizlere imanla, Kur'anla inşallah hayatımızı idame ederek  tamamlamayı nasip eylesin. Bu vesileyle Muhyettin kardeşime Allah'tan rahmet  diliyorum. Rabbim taksiratını hasenata tebdil eylesin. Cennetiyle, cemaliyle  inşallah müşerref kılsın."

Erdoğan, konuşmasının ardından törene katılanları Fatiha okumaya davet  etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenazenin ardından Aksak'ın Türk bayrağına  sarılı tabutuna omuz verdi.

Törene Aksak'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanvekili  Levent Gök, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve  Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Başbakan  Ahmet Davutoğlu, AK Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü  İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel  Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Lütfü Elvan, AK Parti Genel Sekreteri Fatih  Şahin, bazı eski bakanlar ile  milletvekilleri de katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.