Hava Durumu

AK Parti'nin hayra açılan yüzü; Asım Çakır

Siyaseti ibadet aşkıyla yapan, Bağlarbaşı'nda yardıma muhtaçların ve bütün mahallelinin Asım Abisi, mahallenin ezbere bildiği sokakları sebebiyle 'Bağlarbaşı Cumhurbaşkanı' unvanıyla bilinen Asım Çakır, Bursa Hayat'a birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
AK Parti'nin hayra açılan yüzü; Asım Çakır

Murat SEVİNÇ-Ali KAMUR

Bazıları vardır ki siyaseti bir ibadet aşkıyla yaparlar. Maddi hiçbir beklentileri yoktur. Tek istekleri Allah rızasını kazanmaktır. İşte size bugün böyle bir ismi tanıtacağım. AK Parti Bağlarbaşı Mahalle Başkanı Asım Çakır'ın örnek hayatından bahsedeceğiz. 1969 yılında Milli Nizam Partisi(MNP) ile başlayan siyasi hayatı 1971 yılında Milli Selamet Partisi(MSP) İznik Gençlik Kolları ile devam ediyor. Aşırı CHP'li bir ailenin oğlu. Evlerine daha o zamanlarda CHP'nin yayın organı olan Ulus Gazetesi geliyor. 4. sınıfta, zamanın Dışişleri Bakanı Selim Sarper'in değiştiğini ve yerine Feridun Cemal Erkin'in atandığını sınıfta öğretmenine söyleyince, öğretmeni gülüyor ve "Otur yerine, sen ne anlarsın bu işlerden" diyor. Sonra gerçeği öğrenen öğretmeni bunun doğru olduğunu öğrenince sen bunu nerden biliyordun diyor. Asım Çakır da; bize gazete geliyor oradan okudum diye cevap veriyor. O yıllarda, okulun duvarlarında rahmetli şehit başvekilimiz Menderes'e karşı 1960 darbesini yapan darbeci Milli Birlik Komitesi Üyeleri'nin(MBK) fotoğraflarının asılı olduğunu hatırlıyor. 1975 yılında MSP tarafından Merinos'ta işe başlaması sağlanıyor ve devamında TEKSİF sendikasında yöneticilik ve işyeri temsilciliği yapıyor. MSP, RP ve FP'de yönetim kurulu üyeliği yaparken aynı zamanda da partinin çaycılık ve temizlik hizmetlerinin de yürütüyor. RP zamanında artık emeklidir ve sabah saat 10'da partiyi açıp gece 12'ye kadar partide hizmet ediyor. Şunu diyor; "Biz bu işi ibadet gibi görüyorduk. Tebliğ yaparsak hayır ve sevap umarak yapardık. Her gittiğim yerde temizlik, çay ve su hizmetlerini yapardım. Partide tuvaletleri de ben temizliyordum."

BAĞLARBAŞI CUMHURBAŞKANI!

Bağlarbaşı'nda Milli Gençlik Vakfı(MGV) kurucu başkanıydım. Oradan MGV il yönetimine geldiğimde Necmi Akosman MGV İl Başkanı idi. Bağlarbaşı'nda bütün mahallenin sokaklarını ezbere bildiğim içim için bana "Navigasyon Asım" derler. Mahalle muhtarı bile sokakları bana sorardı. Altan Karapaşaoğlu milletvekili iken mahallemize sık sık Abdülmecit Alp'in tüpçü dükkanına gelirdi(Sonradan o da milletvekili oldu). Karapaşaoğlu bir gün konuşurken, "Milletvekilleri bugün varsa yarın yok ama Asım Çakır buranın devamlı Cumhurbaşkanı!" deyince adım "Bağlarbaşı Cumhurbaşkanı" oldu. Bu da bizim mahallemize çok hâkim olduğumuzdan, gariplerle çok ilgilendiğimizdendi. Bugün Bursa'nın Hamitler'den sonra en büyük mahallesi Bağlarbaşı Mahallesi'dir. 50 bin civarında nüfus ve 23-24 bin seçmeni vardır. Eskiden en büyük mahalle bizdik ama Ali Bostancı inşaatlara başlayınca Hamitler bizi geçti.

SURİYELİ MUHACİRLERİN DE ASIM ABİSİ!

1982 yılından bu yana Merinos Camii Derneği'nin başkanı olan Asım Çakır; caminin altında oluşturduğu "Hayır Deposu" ile garip gurebanın, fakir fukaranın faydalandığı giyim, kundura, ev tekstili, gıda vb gibi bir evde bulunması gereken her şeyi depoda toplayıp ihtiyaç sahiplerini dağıtıyor. İkinci el ayakkabıları oturup kendisi tamir edip boyuyor. Gıdayı Büyükşehir Belediyesi'nin verdiğini, diğer malzemeleri de yardımseverlerden karşıladığını söyleyen Çakır; fakir ve muhtaç öğrencilere burs verdiğini de ifade etti. Kirasını, elektrik, su faturalarını ödeyemeyen fakirlere de imkânları ölçüsünde destek verdiklerini belirtti. Cami derneğinin adı önceden yaptırma ve yaşatma derneği olarak geçerken, tüzük değişikliği yapıp ilaveten sosyal kültürel yardımlaşma ibarelerini de ekleyip yardım faaliyet alanını genişletiyor. Son zamanlarda ise bilhassa Suriyeli muhacirlerin çok yakından tanıdığı bir isim Asım Çakır. Hayır deposunun Merinos Camii'nin altında olması hasebiyle Çarşamba Pazarı semtinde yoğunlaşan Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılarına ve yardımlarına da Asım Çakır ayırım yapmaksızın koşuyor, gelenleri imkânları nispetinde boş çevirmiyor. Benim, yanında olduğum süre içerisinde de birçok Suriyeli mağdur gelip ihtiyaçlarını karşıladığına şahit oldum. Hele kocası Suriye'deki savaşta şehit düşmüş 5 çocuk annesi(İkisi özürlü) 29 yaşındaki Huda'nın durumu kalbimi delik deşik etti. Buradan seslenmek istiyorum... Ey hayır hasenat sahibi Bursalılar! Asım Çakır ile iletişime geçip yarlı yüreklere su serpin. Şunu unutmayınız ki; bu vesile ile yapacağınız yardımlar tam yerini bulmaktadır.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DERNEĞİ

Bağlarbaşı'nda gençleri uyuşturucu belasından kurtarmak üzere İlim Kültür ve Yardımlaşama Derneği adıyla ama amacı sadece uyuşturucu ile mücadele olan bir dernek kuruyor ve 40 tane gencin uyuşturucudan kurtulmasını sağlıyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu GADEM ile proje ortağı oluyorlar ve Recep Altepe'nin çok büyük desteğini görüyorlar. Uyuşturucu ile mücadelede kullanılmak üzere Büyükşehir tarafından Bağlarbaşı'nda 160 metre kare bir bina hazırlanıyor.

BAĞLARBAŞI SPOR!

Asım Çakır uyuşturucu ile mücadelenin başarıya ulaşması için aynı zamanda spora da el atılması gerektiğini biliyor ve Bağlarbaşı Spor Kulübü'nü de destekliyor. Kulübün onursal başkanı olan Çakır; şu an takımın süper amatör kümeye çıktığını, geçen sene de 19'larda Türkiye şampiyonasına katıldıklarını ifade etti. Mahalleye iki spor sahası kazandırdıklarını; birisinin amatör küme maçlarının yapıldığı saha ile bir de yanında gece maçlarının oynadığı halı saha bulunduğunu kaydetti.

AK PARTİ DÖNEMİ

AK Parti'nin kuruluşunda kurucu Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından Bağlarbaşı Mahalle Başkanlığına getirilen Asım Çakır; Recep Altepe Osmangazi Belediye Başkanı iken de belediye meclis üyesi oluyor. Şu an, yedeklerden AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliğine terfi etmiş durumda. Mütevazı kişiliği ile her gittiği yerde sevilen Çakır'ın bir diğer özelliği de; belli günlerde kamu ve belediye personelini ziyaret edip çam sakızı çoban armağanı hediyeler vermesi. Artık bu herkes tarafından bilinen bir hâl almış ve personel belli günlerde bugün Asım abi gelir diye birbirleri ile iddiaya bile giriyorlarmış. 1970 yılından bu yana hizmet aşkının devam ettiğini ve ilk günkü heyecanla koşturduğunu anlatan Asım Çakır; Hürriyet, Adalet, İstiklâl gibi komşu mahallelerde AK Parti'nin oyunun yüzde 35'ler seviyesinde olmasına rağmen Bağlarbaşı'nda yüzde 55'ten aşağı inmediğini kimi zaman yüzde 65 oy aldıklarını da belirtti. Bilhassa belediyelerde, benim hizmet aşkıyla koşturduğumu bildikleri için de, bir dediğimi iki etmiyorlar ve mahallemiz, Bursa'mız için ne istiyorsak yapıyorlar. Bazılarının parti mensubiyetinden rant sağlamaya çalıştıklarını ama kendisinin 40 senedir mütevazi bir hayat sürüp bisiklet ile dolaştığını söylüyor. Cumhurbaşkanımız "gönül insanı olun" diyor. Cumhurbaşkanımızın vatandaş nezdinde itibarı çok yüksek. Çünkü onun söylemi vatandaşla örtüşüyor. Doğruları o kadar fazla ki; millet herhangi bir konuda, bu Cumhurbaşkanımızın görüşü ise doğrudur diyor.

TEK ÜZÜNTÜSÜ!

Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı ve gelenek haline gelen bir uygulama var. Muhtarları külliyeye davet edip onlarla görüşüyor ve dertlerini dinliyor. AK Parti Bursa il yönetimi de, muhtarların külliyeye götürülmesi işini devamlı olarak Asım Çakır'a veriyor. Bu görevi son derece başarılı bir şekilde ifa eden Çakır'ın bir üzüntüsü var. Diyor ki; "Muhtarları o kadar külliyeye götürdüm bir kere bile içeri giremedim hep dışarıda bekledim. Bir seferinde dayanamadım artık kendimi Bağlarbaşı Muhtarı olarak yazdırıp, yakama muhtar rozeti takıp gittim ama yine giremedim. Beni arayıp, yahu sen muhtar değilmişsin dediler. Nerdeyse sahtekârlıktan içeri girecektim. Bu davaya en çok hizmet edenlerden birisiyim ama Cumhurbaşkanı ile bir görüntüm bile yok." Şimdiye kadar bir plâket bile almışlığım yoktur.

VATANDAŞLARLA İLETİŞİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın metal yorgunluğundan bahsettiği ve AK Parti'de yeniden yapılanma sürecini başlattığı şu günlerde, yılların tecrübesi Asım Çakır'a yeni dönemde yapılması gerekenlerle ilgili düşüncelerini soruyoruz. Özet olarak şunları diyor: Vatandaşların isteklerinden kaçmamak lazım. Ben vatandaşın talebinden hiç kaçmadım. Evimin camiye uzaklığı 250 metre. Bazen evden camiye gitmem saatlerce sürüyor. Çünkü beni görenler pencereye kapıya çıkıp taleplerini bildiriyorlar ve ben onların taleplerini bıkıp usanmadan dinliyor ve not ediyorum. Makul istekleri halletmek için canla başla çalışıyorum. Parti farkı gözetmediğim için herkes beni seviyor ve işiyle ilgileneceğime inanıyor ve rahatlıkla dertlerini dile getiriyorlar. Sokaklardaki aktif bayanları seçip onlar vasıtasıyla mahallemizde yaşayan fakir fukarayı tespit edip bildirecek sokak gönüllüleri var. Mahallemizde, 1., 2., 3'cü öncelikli fakir listeleri çıkardım. Mahallemizde kimin ne durumda olduğunu artık ezbere biliyorum. Bana telefon edip ihtiyaç sahibi isteyenlere hemen adres verip bildiriyorum.

MİLLETVEKİLLERİNDEN VE BÜROKRATLARDAN İSTEĞİ

Yılların mahalle başkanı Asım Çakır şu konunun da özellikle altını çiziyor: Milletvekillerinin açılış, düğün, dernek toplantılarına gitmeleri güzel ama vatandaşları tatmin etmiyor. Sadece seçim zamanlarında değil normal zamanlarda da mahalleye gelip gitmeleri, vatandaşlarla oturup kalkmaları, esnaf ziyareti yapmaları lazım. Vatandaş, üst düzey yöneticileri mahallede gördüğü zaman inanılmaz mutlu oluyor.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.