Hava Durumu

AK Parti'den Güney Kıbrıs'taki saldırıya kınama!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Güney Kıbrıs'taki bir camiye yapılan saldırıyı kınadı. Ömer Çelik, "Güney Kıbrıs'ta Limasol kentinde bir camiye yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırıyı kınıyoruz. Cami duvarına haç çizip "Türklere ölüm" tehditleri savurmak insanlık düşmanı ırkçı bir zihniyetin ilkel yansımasıdır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2021 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2021 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
AK Parti'den Güney Kıbrıs'taki saldırıya kınama!

25 Mart'ta Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Limasol kentine bağlı Episkopi köyünde bulunan bir camiye yönelik saldırı yapılmış, Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınamıştı.

Dışişleri Bakanlığı, saldırıyla ilgili "Provokatif eylem" nitelendirmesinin yapıldığı açıklamada, "Kıbrıs meselesine çözüm bulunması yönündeki çabaların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirilen bu tür provokatif eylemlerin, iki halk arasında güvenin tesis edilmesine yardımcı olmayacağı açıktır." değerlendirmesini yapmıştı.

Açıklamada ayrıca, "KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ın, olayın sorumlularının bir an önce tespit edilerek yargıya sevk edilmesi yönündeki çağrısına katılıyor, bu tür kabul edilmez olayların tekrar etmemesini teminen konunun gereken ciddiyet ve hassasiyetle takip edilmesini bekliyoruz." çağrısı yapılmıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de bugün Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Güney Kıbrıs'ta Limasol kentinde bir camiye yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırıyı kınıyoruz. Cami duvarına haç çizip "Türklere ölüm" tehditleri savurmak insanlık düşmanı ırkçı bir zihniyetin ilkel yansımasıdır.

Bu saldırıları cesaretlendiren odakları biliyoruz. Not ediyoruz. En güçlü şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.