Hava Durumu

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç: "Gençlik gelecek demektir"

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, Türkiye-Kuzey Makedonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç, "Bizim için gençlik gelecek demektir. Geleceğin dünyasında şu andaki gençliğimize çok ihtiyacımız olacak. Modern bir dünyada yaşıyoruz.  Bu dünyanın en önemli özelliği hızlı olunması, politik olarak hızlı olan süreci kazanıyor. Bizim de hızlı hareket edebilmemiz için daha fazla gencimize üniversite eğitimi vermemiz lazım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2021 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2021 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç: "Gençlik gelecek demektir"

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, Türkiye-Kuzey Makedonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Liderler Kulübü Öğrenci Topluluğu'nun 'Türkiye'de Gençliğin Yeri ve Önemi' konulu toplantısına konuşmacı olarak katıldı.

Topluluk üyesi öğrencilerin yanı sıra öğretim üyeleri ve üniversite yöneticilerinin de katıldığı online toplantıda konuşan Vekil Kılıç, "Biliyoruz ki bizim için gençlik gelecek demektir. Geleceğin dünyasında şu andaki gençliğimize çok ihtiyacımız olacak. Modern bir dünyada yaşıyoruz.  Bu dünyanın en önemli özelliği hızlı olunması, politik olarak hızlı olan süreci kazanıyor. Bizim de hızlı hareket edebilmemiz için daha fazla gencimize üniversite eğitimi vermemiz lazım" dedi.

Dünya genelinde çeşitli haksızlıkların yaşandığını ve Türkiye'nin bu anlayışa karşı çıktığını söyleyen Vekil Kılıç, "İşlemeyen haksız bir dünya nizamı ile ülkeleri yönetmek isteyenler var, bizler Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde buna itiraz ediyor, karşı çıkıyoruz.  Ülkemizi geleceğin dünyasında daha etkili ve etkin kılmak için çalışıyoruz. Bunların başında da gençlerimizi daha nitelikli hale getirmek için sürdürdüğümüz çalışmalar geliyor" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sürdürülen çalışmalardan örnekler vererek gençlerin eğitimine yönelik yapılanlar hakkında bilgiler veren Vekil Kılıç, mesleki eğitim ve gençlere meslek kazandırmak konusunda aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Konuşmasında, gençlerle ilgili her konuyla öncelik olarak ilgilendikleri ifade eden Vekil Kılıç, "AK Parti olarak iktidara geldiğimizde Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 'Gençlere siyasette yer vermesini bilmek ustalığın şiarındandır' demişti. Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanı'mızın desteği ile Türkiye siyasetinde pek çok genç siyasetin farklı kurumlarında, AK Parti Genel Merkezimizde, il teşkilatlarımızda, belediye meclislerinde, belediye başkanlıkları makamında ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekili olarak şu anda bulunuyor" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, Türkiye-Kuzey Makedonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç konuşmasını, "Gençlerimiz başımızın tacıdır. Hatırlanırsa ülkemizde seçilme yaşı 30 idi. Bunu önce 25'e indirdik ama bunu da yeterli bulmadık. Eğer bir bireyin seçme hakkı varsa seçilebilme hakkı da olmalı dedik ve seçilme yaşını 25'ten 18'e indirdik. Bu Türkiye tarihinde son derece önemli bir reformdur ve gençlerin siyasette aktif rol almasının önü açılmıştır" diyerek tamamladı.

Vekil Ahmet Kılıç daha sonra, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Liderler Kulübü Öğrenci Topluluğu Başkanı Polat Berkay Bozkurt'un moderatörlüğünde toplantıya katılan öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.