Hava Durumu

Ablukayı romantizm kırdı! Yunanistan'dan, Gazze'ye giden mektup...

İngiliz bir çift Yunan adalarından denize bıraktığı şişedeki mektup Gazze'de ortaya çıktı. Gazzeli balıkçının bulduğu şişenin içerisindeki 'sihirli' çiçeklerin solduğu gözlendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ablukayı romantizm kırdı! Yunanistan'dan, Gazze'ye giden mektup...

Cihat el Sultan adlı bir balıkçı, Gazze sahilinde, içinde not olan cam bir şişeye denk geldi. Şişeyi açan Sultan, burada İngiliz çiftin, geçen temmuzda, 800 km uzaklıktaki Yunan adası Rodos'tan gönderdiği mektubu ve mektupla birlikte gönderilmiş, ancak uzun yolculuğun ardından solmuş olan çiçek yapraklarını buldu.

Mektupta şöyle yazıyordu: "Merhaba, bu şişeyi aldığınız için teşekkür ederiz. Ödül olarak size sihirli çiçekler gönderiyoruz. (...) Rodos'ta tatildeyiz ve bu şişenin, en yakındaki sahile bile olsa nereye gideceğini öğrenmek istiyoruz. Sevgiler, Zac ve Beth."

Sultan, şişenin İsrail işgali altındaki sularda özgürce dolaşmasına da öykündü: "Bir mektup sınırlar arasında ve uluslararası sular boyunca hiçbir kısıtlamaya maruz kalmadan seyahat edebiliyor ama bizler, (Gazzeli) balıkçılar olarak altı milden uzağa gidemiyoruz. Umuyorum, biz de günün birinde bu şişe gibi özgür oluruz."

Sputnik'in haberine göre, Oğlunun yardımıyla mektuptaki e-posta adresine cevap veren Sultan, şişeyi gönderen çitfin Bethany Wright ve Zack Marriner olduğunu öğrendi.

Kendisi de üç yıl önce benzer bir jestle bir kağıda "Ablukayı kaldırın" yazarak şişeyle Gazze sahilinden suya bırakmış olan Sultan, "Herkesin Gazzelilerin iyi insanlar olduğunu ve herkes gibi güzel hayatlar yaşamak istediğini bilmesini isterim. Biz de özgürce seyahat etmek ve böyle romantik şeyler yapmak isteriz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.