Hava Durumu

'ABC ile yerli yerinde'

35 yılın üzerinde geçmişe sahip, yüzde 100 yerli deterjan markası ABC, 'ABC ile Yerli Yerinde' adında yeni bir kurumsal sosyal sorumluluk (KSS ) kampanyasına düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'ABC ile yerli yerinde'

Proje kapsamında her yıl seçilecek farklı yerel değerler, proje kapsamında eğitim alacak kadınların istihdamı sayesinde canlandırılacak. Her yıl farklı bir yerel değere destek verilmesi planlanan KSS projesi kapsamında senede en az 22 kadına eğitim verilerek kadınların ekonomiye katılmaya teşvik edilmesi planlanırken, bu proje ile birlikte, yüzde 100 yerli bir marka olarak yerli değerleri bölgenin kadınları ile kendi yerinde koruyacak. Böylece kadınların ekonomiye dahil olduğu bölgesel kalkınma modeli oluşturulacak. Bu nedenle KSS projesinin adı da 'ABC ile Yerli Yerinde' olarak belirlendi.

KIRMIZI ALTIN: SAFRAN

Projenin başlangıç yılı olan 2017'de ABC Deterjan üretim tesislerinin bulunduğu Osmaniye ilinin Bahçe ilçesinde seçilen 22 kadın, aldıkları safran ekimi eğitimi sonrası Kırmızı Altın olarak adlandırılan safran bitkisi ekimine başladı. KSS sayesinde Kadınların kendi üretim gücünün farkına varıp başta aileleri, ilçeleri ve elbette ülke ekonomisi için bir katma değer sağlamaları, kendi arazileri üzerinde çalışarak yeterliliğini ispatlayıp özgüvenini geliştirmesi toplumsal kalkınma açısından büyük önem teşkil ediyor. Ayrıca alternatif üretim sistemi sayesinde genç nüfus göçünün de önlenmesi, yaşamlarının iyileştirilmesi, hayata bakışlarının zenginleştirilmesi amaçlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.