Hava Durumu

5 Bin kişiye beslenme danışmanlığı

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlıklı yaşam merkezlerinde 2017 yılı içerisinde 5 bin kişiye sağlıklı beslenme konusunda danışmalık yapıldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2017 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2017 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
5 Bin kişiye beslenme danışmanlığı

Sağlıklı yaşam merkezlerinde yürütülen sağlıklı beslenme ve obezite önleme çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, obezite ve neden olduğu hastalıklar sonucunda birinci basamak sağlık kuruluşlarına kilo kontrolü nedeniyle başvuran kişilerin sayısının giderek arttığına dikkat çekti. Dr. Akan, "Sağlık kaynaklarının etkili kullanımında 'Önlemek iyileştirmekten daha kolaydır' ilkesiyle sağlıklı yaşam merkezlerimizin önemi daha da artmaktadır" dedi. Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, İnegöl ve Mudanya ilçelerinde bulunan sağlıklı yaşam merkezlerinde vatandaşlara obezite konusunda danışmanlık hizmeti verildiğinin altını çizen Dr. Akan, "Geçtiğimiz yıl obezite danışma merkezlerimiz yeni açılmış olmasına rağmen 3 bine yakın kişiye sağlıklı beslenme konusunda danışmalık hizmeti verildi. Bu yılın başından itibaren ise, yaklaşık 5 bin kişiye danışmanlık yapıldı. Danışmanlık hizmeti sadece fazla kilolu ve obez kişilere değil, aynı zamanda diyabet hastalarına da verilmektedir. Beslenmenin düzenlenmesi diyabet hastalığında komplikasyonların önlenmesi için çok önemlidir" şeklinde konuştu.

HAREKETLİ YAŞAM TEŞVİK EDİLİYOR

Sağlıklı yaşam merkezlerinde temel amaç, başvuran kişilere sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam alışkanlıkları kazandırmak olduğunu dile getiren Dr. Akan, "Her danışan vatandaşımıza yeteri kadar vakit ayrılmaktadır. Yapılan görüşmelerde hastanın fiziksel özellikleri yanında sosyal, kültürel yaşam ve beslenme alışkanlıkları da göz önüne alınarak kişiye uygun beslenme programı hazırlanmaktadır. Danışma merkezine gelen kişinin boy, kilo, bel çevresi gibi ölçümleri alınarak hesaplamalar yapılmaktadır.  Günlük alması gereken enerji, protein, karbonhidrat ve yağ miktarlarına uygun diyeti hazırlanmaktadır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.