Hava Durumu

42 yıl sonra gelen mutluluk

22 yaşındayken askerde geçirdiği bir trafik kazası sonucu sağlık problemleri yaşayan Ali Zengin, Hatay'da özel bir hastanede geçirdiği operasyon sonucu, 42 yıl yaşadığı rahat yürüyememe, hareket edememe ve oturamama sorunundan kurtuldu. 

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2018 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2018 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
42 yıl sonra gelen mutluluk

8 ay önce şehir dışındaki doktorların, 'senin 2 ay sonra ayağın dondurulur, kasların zayıflamış, kemiklerin icabında ameliyat sırasında parçalanır' diyerek kendisini geri gönderdiklerini belirten 64 yaşındaki Ali Zengin, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Tarık Işık'a başvurup film ve kemik ölçümü istediğini anlattı. Zengin, "Tarık Hoca, 'olmayacak bir şey yoktur, ben sana bunları yaparım yalnız senin 42 yıl önceki protezlerin ve takılan pimlerin çıkarılması zordur, eğer onları çıkaracak aletleri bulursak ben sana bunu yaparım' dedi. Neticede buldu ve yaptı. Şu anda rahatım ve fizik tedavisi görmekteyim. Kalçadan 1 ay önce, dizden 1 hafta önce ameliyat oldum. Şu anda 3 günlük fizik tedavi görüyorum. Tabi ilerleyen zamanlarda fizik tedaviden sonra daha da iyi olacağımdan eminim" dedi. 


Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Tarık Işık ise Ali Zengin'in 42 sene boyunca, askerlik sırasında geçirdiği bir trafik kazasından dolayı diz ve kalçasındaki hareket kısıtlılığı yaşadığını belirerek, "Tam olarak oturamıyor ve dizini bükemiyordu, kalçasını bükemiyordu. Bundan dolayı birçok dış merkeze başvurmuşlar. Oralarda herhangi bir müdahale yapılmamış hastamıza. Bunun üzerine hastamız bize başvurdu ve biz kalçasındaki hareket kısıtlılığını, çürümüş kemikleri çıkararak hareket kısıtlılığının büyük bir ölçüde açılmasını sağladık. Dizinde de bayağı bir kireçlenme ve yapışıklıklar vardı, diz hareket kısıtlılığı mevcuttu. Dizindeki kireçli dokuları ve yapışıkları da açarak oraya diz protezi yerleştirdik. Şu an kalçasında ve dizinde protez mevcut ve fizik tedavi görmekte hastamız. 42 senenin sonrasında bu özlemini, tekrar oturabilme özlemini kavuşturmaya çalıştık hastamıza" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.