Hava Durumu

30 yıl aradan sonra imza gününe katılacak

Brüksel'de yaşayan gazeteci-yazar Fikret Aydemir 30 yıl aradan sonra memleketi Bursa'da imza gününe katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
30 yıl aradan sonra imza gününe katılacak

Bursa'da devam eden TÜYAP Kitap Fuarı'nda imza gününe katılacak olan yazar Fikret Aydemir, Cuma günü de mezun olduğu okulu Bursa Erkek Lisesi'ni ziyaret edecek.

Fikret Aydemir, "Brüksel'de gazetecilik yaptığım için hem gazeteci hem de turistik amaçlı olarak Avrupa'nın bütün kentlerini gezdim. Amerika ve Afrika kıtalarını da gördüm ama Bursa denilince nabız atışlarımın değiştiğini hissediyorum. Özellikle, kitabımın imza gününü Bursa'da yaptık hayallerimden biriydi. İnsan hayallerini gerçekleştirdikçe mutlu olabiliyor" dedi.

Aydemir, Brüksel'de çeşitli ulusal gazetelerde muhabirlik, temsilcilik ve köşe yazarlığı yaptı. Avrupa Birliği'nin başkenti olarak da kabul edilen Brüksel'de Milliyet gazetesi muhabirliği, Sabah gazetesi  temsilciliği ve Akşam gazetesi köşe yazarlığı yapan Fikret Aydemir, geçtiğimiz Ekim ayında İnkılap Yayınları'ndan "Hayata Dair Bi'kaç Satır" kitabını çıkarttı.

Bursalı yazar Fikret Aydemir, İnkılap yayınlarından çıkan "Hayata Dair Bi'kaç Satır" adlı kitabında ulusal gazetelerde yayınlanmış makalelerini bir "anlatı" kitabında bir araya getirdi. Aydemir kitabında "hayattan", "ülkeden" ve "Avrupa Birliği'nden" olmak üzere yazılarını üç bölümde topladı.

Yazar Fikret Aydemir, "Hayata Dair Bi'kaç Satır" kitabının ilk imza gününü Brüksel'in en meşhur meydanı olan Grand Place'da bulunan Büyükşehir Belediye binasının kültür salonunda gerçekleştirmişti. Dünya edebiyatının dev ismi Viktor Hugo'nun da bir dönem yaşadığı Grand Place'daki tarihi belediye binası ilk kez bir Türk yazara açılmıştı.

Fikret Aydemir, 17. TÜYAP Kitap Fuarı'nda Cumartesi (16 Mart) günü İnkılap Yayınları standında saat 13'den itibaren imza gününe katılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.