Hava Durumu

25 öğrenci Türkiye birincisi oldu

(TEOG)'ta 120 sorunun tamamını doğru cevaplandırarak Türkiye birincisi olma başarını elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2017 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2017 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
25 öğrenci Türkiye birincisi oldu

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan öncülüğünde eğitim alanında yapılan yatırım ve girişimler bir bir meyvesini vermeye başladı. İlçedeki öğrencilerin durumlarını takip etmek ve eğitimdeki başarılarını arttırmak amacıyla yapılan çalışmalar, öğrencilerin gayreti ile birleşince başarıyı da beraberinde getirdi. Eğitim öğretim anlamında başarısını her geçen gün daha da arttırarak yoluna emin adımlarda devam eden Tatvan, TEOG'da da başarı geleneğini bozmadı. Toplam bin 752 öğrencinin sınava girdiği ilçede tarihi bir başarıya imza atıldı. Tatvan'da 25 öğrenci Türkiye birinciliği, 32 öğrenci Türkiye ikinciliği, 27 öğrenci de Türkiye üçüncüsü olma başarısını elde etti. Tatvan; elde edilen sonuç ve yüzde 70,07'lik puan ortalaması ile de Bitlis merkezi de geride bırakarak hem kentin en başarılı ilçesi oldu hem de yüzde 67,55 olan Türkiye ortalamasının üzerine çıktı.

Aynı okuldan 7 Türkiye birinciliği
İlçeye bir başarı gururu da Tatvan Tuğ Ortaokulu yaşattı. Okulda sınava giren 310 öğrenciden 7'si 120 sorununun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olma başarısını elde etti. Hem okullarına hem de Tatvan'a aynı okuldan 7 Türkiye birinciliği gurunu yaşatan okulun öğrencileri, başarının tesadüf olmadığını dile getirdiler. Türkiye birincisi olan okulun öğrencilerden Nisa Tekin, çok çalışarak başarılı olduğuna vurgu yaparak, "TEOG sınavına girdim, girerken çok heyecanlı değildim. İlk sınava göre ikinci sınavda biraz daha heyecanlıydım, yapamayacağım diye korkmuştum. Ancak beklediğim gibi olmadı. Çok çalıştım, sınav sonuçları açıklandığında Türkiye birincisi olduğumu öğrendim. Çok mutlu oldum. Soruların tamamını doğru cevaplandırmışım. Ben bu başarımı öncelikle aileme, okuluma ve öğretmenlerime borçluyum. Dersi derste dinlemek gerçekten çok önemli. Ondan sonra eve gittiğimde tekrarlar yaparak sorular çözdüm. Benim en büyük hedefim doktor olmak" dedi.
Türkiye birincisi olan öğrencilerden Furkan Avcı ise, "Ben sınava çalışırken özellikle her gün kitap okudum. İlk sınavda heyecanlıydım ama ikinci sınavda artık bir şeyler yapmam gerektiğini anladım. Bu sayede ikinci sınavdaki tüm soruları doğru yaptım. Bunun için çok mutluyum. Bizler bunu başarabildiysek herkes de bunu başarabilir diye düşünüyorum. Yeter ki azimli ve kararlı olsunlar. Bu olduktan sonra başarı mutlaka kendiliğinden geliyor" diye konuştu.
Türkiye birincisi olan öğrencilerden Yağmur Gültekinoğlu da, "TEOG sınavında bir başarı elde ettim. Ben planlı ve düzenli çalışma yerine kendime göre bir plan uyguladım. Başarılı olabilmek için mutlaka çalışmak gerekiyor, çalışmadan olmuyor. Burada en önemli olan şey soruları iyi bir şekilde anlamaktır. Çünkü soruları bilmek önemli değil, anlamak önemli olan. Bunun içinde çok çok kitap okumak gerekiyor. Kitap okumak bana sınavda çok fayda sağladı. Benim bu başarımda en büyük katkı öncelikle ailemin, öğretmen ve arkadaşlarımındır. Hepsine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Türkiye birincisi olan öğrencilerden Yusuf Nurduhan ve Uğur Şeflekçi de birinci oldukları için mutlu olduklarını dile getirdiler.
Tuğ Ortaokulu Müdürü M. Kemal Duman ise, bu yıl 310 öğrencinin TOEG sınavına girdiğini belirterek, "Öğretmen ve öğrencilerimizin büyük gayretleri neticesinde okulumuzdan 7 öğrenci Türkiye birincisi olma başarısını elde etti. Elde edilen bu başarı bizleri ziyadesiyle sevindirip gururlandırdı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da daha çok çalışarak daha iyi dereceler elde edeceğimize inanıyorum" dedi.

"Tatvan doğunun incisi, eğitimin de birincisi olacak"
Elde edilen başarıyla ilgili değerlendirmede bulunan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan da, Tatvan'ın doğunun incisi, eğitimin de birincisi olarak Türkiye genelinde kendisini ispatlayacağını söyledi. İlçe olarak 25 Türkiye birincisi çıkarmamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Özkan, "Tatvan ilçemiz her alanda olduğu gibi eğitim alanında da iyiye değil, en iyiye doğru kararlı bir şekilde yürümeye devam ediyor. Bu anlamda son yapılan TEOG sınavına giren bin 752 öğrencimizden 25'i tüm soruları doğru cevaplandırarak Türkiye birincisi olma başarısını elde etti. Bu büyük ve gurur verici başarının yanında 32 öğrencimiz sadece bir yanlış yaparak Türkiye ikincisi ve 27 öğrencimiz de sadece iki yanlış yaparak Türkiye üçüncüsü oldu. Dolayısıyla 107 öğrencimiz neredeyse soruların tamamını doğru şekilde cevaplamış oldu. Tabi bu süreç ve bu başarı öğrencimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin ve milli eğitim teşkilatımızın, sevk ve idare eden arkadaşlarımızın gayretinin bir sonucudur. Tabii bu yeterli mi Tatvan için, hayır. Biz en iyiye doğru yürüyoruz. Önümüzdeki yıl arkadaşlarımızın yapmış olduğu planlamalar ve çalışmalar doğrultusunda bu seviye daha da yukarılara çıkacaktır. İnşallah Tatvan doğunun incisi, eğitimin de birincisi olarak Türkiye genelinde kendisini ispatlayacaktır. Ben bu vesile ile başarıda emeği olan arkadaşlarıma, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.