Hava Durumu

200 yıllık silah devi iflas ediyor

Dünya savaşlarının en çok kullanılan silahlarından Remington tüfeklerinin üreticisi Remington Outdoor Co., iflas başvurusu yapacaklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2018 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2018 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
200 yıllık silah devi iflas ediyor

ABD'nin 1816'dan bu yana faaliyetteki silah üreticisi Remington Outdoor Co.'dan pazartesi yapılan açıklamada iflas başvurusu yapılacağı belirtildi. 

Bloomberg News'in haberine göre alacaklarla anlaşacak  firmanın 550 milyon dolarlık vadeli kredilerine sahip kişilere yüzde 82,5'lik pay dağıtılırken, üçüncü dereceden alacaklılar yüzde 17,5'lik paya sahip olacak.

Babası gibi bir nalbant olan Eliphalet Remington, ilk tüfeğini tasarladığında 23 yaşındaydı. ABD ordusuyla ilk sözleşmesini 1845'te imzalayan Remington, o dönem 5 bin adet Mississippi marka tüfek üretti. 

Bugün 3 bin 500 çalışanıyla ABD'nin en büyük silah ve mühimmat üreticileri arasında yer alan Remington, 2007'de Cerberus Capital Management'ın sahibi iş adamı Stephen Feinberg tarafından satın alınmıştı. Başkan Donald Trump'a verdiği destekle bilinen Feinberg döneminde şirket, 1 milyar dolarlık borcun altına girdi. Yasa kapsamında Remington, kreditörlere ödeme yapana kadar faaliyetlerini sürdürecek.

CLINTON ENDİŞESİ SİLAH STOĞUNU ARTIRDI

Uzmanlara göre Remington'ın içinde bulunduğu sancılı durum, ülkedeki siyasi ve ekonomik endişelerin de bir yansıması. Silah endüstrisine yakınlığı ile bilinen Donald Trump'ın ABD Başkanlığı için yarıştığı dönemde seçim tahminlerinin Demokrat Parti Adayı Hillary Clinton'ı göstermesi silah üreticilerini stok yapmaya yöneltmişti. Çünkü Clinton'ın başa geçtikten sonra silah satışlarına sınırlama getireceği öngörülüyordu. Ancak  Trump'ın seçimi öncesi zirve yapan silah satışları Trump'ın kesin zaferi sonrası düşmeye başladı. Böylece perakendecilerin elinde yüzlerce stoklanmış silah kaldı. 

Bunun yanı sıra dünyanın en geniş silah lobisine sahip ABD'de silah sahipliği de düşüş eğiliminde. Alkol, Tütün, Silah ve Patlayıcı Bürosu'nun verilerine göre 2016'da ateşli silah sahibi kişilerin sayısı 11 milyon. 10 yıl önce bu sayı, 15 milyon kadardı. Chicago Üniversitesi Milli Görüş Araştırma Merkezi tarafından bir rapora göre ise 1973'te yüzde 47 olan silah sahipliği oranı 2014'te yüzde 31'e geriledi.

Harvard ve Northeastern Üniversitelerinin yürüttüğü ortak bir araştırma ise silahların bir grupta toplandığını ortaya koyuyor. Buna göre silahların yaklaşık yarısı ABD'li yetişkinlerin yüzde 3'ünün elinde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.