Hava Durumu

2 ABD'li ajanı ihbar edene 3 milyon ödül

FETÖ'nün kumpasları ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA'in eski görevlisi Graham Fuller ve FETÖ'nün ABD'deki Sözcüsü Michael Rubin'in yakalanmasını sağlayacak kişiye 3 milyon ödül verilecek. 

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
2 ABD'li ajanı ihbar edene 3 milyon ödül

Özellikle yurt dışında ülkeye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırıların artmasında ABD'li ajanların ve onun FETÖ gibi taşeronların olduğunu söyleyen Avukat Özgür Çelebi "E.E isimli mükellefimiz bana senet ve taahhütnameyi teslim etti. Ülkesine, bayrağına ve milletine aşık bu insanın isteğini biz de kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.


Taahhütnamede;FETÖ başta olmak üzere ihanet çetelerinin Cumhurbaşkanı olmak üzere onun nezdinde Türkiye Cumhuriyeti'ne alçakça saldıran iki ABD vatandaşını Türk Makamlarına teslim eden,yakalanması için önemli bilgi veren kişiye yardım karşılığı 3 milyon teslim edilecek" ifadeleri yer aldı. Avukat Özgür Çelebi, ödülü bizzat kendilerinin teslim edeceğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik saldırıların artmasında ABD'li ajanların ve onun FETÖ gibi taşeronlarının olduğunun ortaya çıkması toplumda ciddi rahatsızlık yaşattığını ifade eden Avukat Özgür Çelebi "Aslen Yozgat Yerköylü,varlıklı bir aileden gelen ve Bursa'da eğitim işleriyle uğraşan E.E isimli mükellefimiz, ülkeyi karıştırmak isteyen bu hainlerin yakalanması için 3 milyon ödül vereceğini söyledi. Sonra imzaladığı senet ve taahhütnameyi teslim etti. Ülkesine, bayrağına ve milletine aşık bu insanın isteğini kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.


Bilindiği gibi şüpheli Graham Fuller; ''Anayasayı ihlal'', "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'', ''Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme'' gibi suçlamalardan aranıyor.


Aynı soruşturma kapsamında, daha önce tutuklanan işadamı Osman Kavala'nın Temmuz 2016'da Büyükada Splendid Otel'de yapılan toplantıya katıldığı ve darbenin organizatörlerinden olduğu ifade edilen Hanry Jak Barkey, ABD Konsolosluk görevlisi Metin Topuz ve eski CHP'li Bursa milletvekili Aykan Erdemir gibi bir çok isim yer alıyor.


GRAHAM FULLER KİMDİR?
Graham E.Fuller CIA'in eski Türkiye ve Ortadoğu İstasyon Şefi olarak görev yaptı. Almanya, Türkiye, Lübnan, Suudi Arabistan, Yemen, Afganistan gibi ülkelerde çalıştı. CIA'de Ulusal İstihbarat Konseyi Başkan Yardımcılığı'ndan emekli oldu. Fuller, ABD hükümetine, milli güvenlik konularıyla ilgili strateji üreten Rand Corporation adlı düşünce kuruluşunda danışman olarak çalıştı.
Michael Rubin kimdir?
PKK ve FETÖ'cülerin büyük sempati duyduğu ve her sözünü önemseyip, destek verdikleri biri.
Öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a twitter hesabı üzerinden, hakaretler ve tehditler yağdıran bir neo-con tetikçisi. 7 Aralık sürecinde sıkı bir FETÖ hayranı olduğunu gizlemedi.
FETÖ yayın organı Zaman gazetesinden alıntılarla Erdoğan düşmanı yazılar yazdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.