Hava Durumu

168 güvenlik korucusu yemin etti

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi bazı noktalarda görev yapacak olan toplam 168 yeni Güvenlik Korucusu yemin ederek görevine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
168 güvenlik korucusu yemin etti

168 Güvenlik Korcusu'dan 120'sinin yemin töreni Çemişgezek Hükümet Konağı bahçesinde düzenlendi. İlçede düzenlenen yemin törenine Kaymakam Harun Kazez, İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Binbaşı Kamil Erdoğan, Cumhuriyet Savcısı Yakup Düzenli, Tunceli Güvenlik Korucuları Şehit Ailelerini Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Kuzu, kamu, kurum temsilcileri ve korucuların aileleri katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 120 yeni Güvenlik Korucusu toplu olarak yemin etti.

Göreve yeni başlayan Güvenlik Korucuları adına konuşmayı Serhan Bulut yaptı. Vatanın ve milletin huzuru güvenliği için çaba göstereceklerini belirten Bulut, "Bizler terörler mücadelede canımız pahasına görev yapacağımıza, ettiğimiz yemine sadık kalacağımıza bir kez daha huzurunuzda söz veriyoruz. Bu kutsal mücadelede şehit olana tüm vatan evlatlarına rahmet, gazilerimizi şükranla anıyorum. Bizlere bu kutsal görevi layık gören yüce devletimize ve sizlere şükranlarımı arz ediyorum"dedi.


Vatanı için canını veren tüm şehitleri rahmetle, gazileri minnetle andıklarını ifade eden Kaymakam Harun Kazez ise," Sizlerin yaptığı bu yemine sadık kalarak görev yapacağınıza inancım tamdır. Bu topraklarda yaşayan bütün vatandaşlarımız bizim öz kardeşimiz gibidir. Ayrım yapmamız mümkün değildir. Bizlerin sadece tek bir konuda ayrımımız olabilir. O da vatanseverlik konusunda. Eğer birileri bir karış dahi olsa bizim toprağımıza göz dikmiş ise bizler gereken cevaplarını vereceğiz. Karşılarında çelik gibi duracağız. Biz bu vatan toprağını kanımızla, canımızla aldık. Şehitlerimizin toprağa düşen bedenleriyle aldık. Canımız pahasına da olsa biz bu vatan toprağının santimetre karesini bile kimseye teslim etmeyiz"şeklinde konuştu.


120'si Çemişgezek ilçesinde, 48'i görev alacakları yerde yemin eden 168 güvenlik korucusu görev başı yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.