Hava Durumu

15 tatil ne zaman bitiyor?

Öğrencilerin en sevdiği tatil 4 Şubat 2019 tarihinde bitiyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2019 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2019 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
15 tatil ne zaman bitiyor?

Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı genelgede eğitim-öğretiminin birinci dönemi 18 Ocak 2019 tarihinde sona erdi. Öğrenciler, 21 Ocak'ta tatile girdi. Aradan beş gün geçerken, öğrenciler şimdiden okullar ne zaman açılıyor, sorusunu sormaya başladı. Bakanlık bu soruya cevap verdi. 

15 tatil ne zaman bitiyor?

MEB tarafından yayımlanan takvime göre tatil, 21 Ocak 2019 tarihinde başlıyor, 1 Şubat 2019 tarihinde sona eriyor. İkinci dönem, 4 Şubat 2019 tarihinde başlıyor. Okullar ne zaman kapanıyor: 14 Haziran 2019. 2019-2020 eğitim öğretim dönemi ise 'okullar ne zaman açılıyor?' 16 Eylül 2019 tarihinde başlıyor.

Eğitim uzmanlarından velilere önemli tavsiyeler

Eğitim uzmanları, karne günü eve gelen öğrencinin velisi tarafından karneye bakıldığında ders veya derslerde zayıf notlar gördüğünde, veli öğrenciye değil, kendisini eleştirmesi gerekiyor, açıklamalarında bulundu. Öğrenci yönlendirilebilen olduğundan ötürü uzmanlar ailelerin doğru yönlendirmemesi durumunda gerek okul hayatında gerek sosyal hayatta öğrencinin bir takım zorluklar yaşayabileceğini açıkladı.

Uzmanlar ilk olarak velilerin öğrencilere özgüveni yerleştirmesi gerektiğini açıkladı. Bir takım sorumluluklar verilerek, uzaktan yardım ile öğrencinin bazı görevleri yerine getirmesi gerekiyor. Öğrenci yapamadığı durumlarda velinin sert veya negatif eleştiriden ziyade daha yapıcı bir şekilde öğrencinin karşısında olması gerekir. 

15 tatilde öğrenci dilediği gibi tatil etmesi gerekirken, bir takım görevler, dersler, hayata dair dokunabileceğin durumlar (ağacak dokunmak gibi, yağmura dokunmak gibi, toprağa dokunmak gibi) yaşaması gerekiyor. 

Ara tatilde öğrenci hem eğlenmeli hem öğrenmeli; hem kolayı yaşamalı hem zoru tatmalı, hayata direkt olarak atılmamalı, hayatı uygulamalı olarak anlatılmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.