Hava Durumu

14 günlük karantina sona erdi!

Wuhan'dan gelen 42 kişinin karantina süresi bugün sona erdi.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin açıklama yaparak, "Tüm tahliller tamamlandı corona virüse rastlanmadı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2020 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
14 günlük karantina sona erdi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vuhan'dan tahliye edilen 42 kişinin bundan sonra normal hayatlarına devam edeceklerini, herhangi bir takip gerekmediğini bildirdi. Koca, koronavirüs tespitinde kullanılan yerli kitin gelen talepler doğrultusunda ihraç edileceğini açıkladı.

Çin'in Wuhan kentindeki Türk vatandaşları Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait ambulans uçakla 1 Şubat'ta Ankara'ya getirilmişti uçakta bulunanlar, 14 gün boyunca tek kişilik odalarda gözlem altında tutuldu. Uçaktaki 32 Türk, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan ve bir Arnavutluk vatandaşı olmak üzere 42 yolcu ile mürettebat, teknik ekip ve sağlık personelinden oluşan toplam 62 kişi, 17 ambulans ile Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne götürülmüştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 günlük karantina sürecinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, tüm tahlillerin yapıldığını ve test sonuçlarının negatif çıktığını söyledi. 

Bu gelişmenin ardından Çin'den tahliye edilen 42 kişi karantina hastanesinden taburcu ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.