Hava Durumu

1 milyarlık projeye heyelan engeli

Ordu'da yapımına yaklaşık 5 yıl önce başlanan Ordu Çevre Yolu'nun açılması heyelan sebebiyle sürekli sarkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
1 milyarlık projeye heyelan engeli

Karadeniz'in sarp ve geçit vermeyen dağlarında gidiş geliş toplam uzunluğu 21,4 kilometre olan Ordu Çevre Yolu'nun 10,7 kilometrelik birinci etabının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı. Fatsa-Altınordu çevre yolunun Perşembe Kavşağı'ndan başlayan ve Terzili Mahallesi sınırları içerisinden geçerek sahil yoluna bağlanacak olan birinci etapta toplam uzunluğu 6,5 kilometre olan 3 adet çift tünel, uzunluğu 44 metre olan bir köprü, uzunluğu 2,5 kilometre olan 5 adet çift köprü, 2 tanesi köprülü olmak üzere 6 adet kavşak bulunuyor. Projenin birinci etabı için şu ana kadar yaklaşık 1 milyar lira harcandı.



561 beton kazık heyelanı önleyemedi


Tünel ve viyadüklerdeki asfalt serimi tamamlanırken yapımı tamamlanan Öceli Tüneli çıkışı ile Öceli-1 Viyadüğü arasındaki kesimde geçen yıl Ağustos ayında yaşanan heyelan, çalışmaları sürekli sarkıttı. İhaleyi alan firma söz konusu alandaki heyelanı önlemek için yılbaşından bu yana uğraşmasına rağmen heyelan sebebiyle yolda sürekli aşınma meydana geldi. Firma tarafından heyelan ıslahı için Öceli Tüneli çıkışına 399 adet, Öceli 1 Viyadüğü bölümüne 162 koruma kazığı çakıldı. Ancak söz konusu alanda bu kez tekrar aşınma yaşandı.


Heyelan sebebiyle çalışmalar uzarken, yolun Mart ayı sonunda açılacağı duyuruldu. Ancak 35 metre derinliğinde 561 adet beton kazık çakılmasına rağmen heyelan durmadı. 10,7 kilometrelik yolun 500 metresinde meydana gelen heyelan yolun açılışını yeniden ileri bir tarihe sarkıttı.

Yeni açılış tarihi belirlenecek


Ordu Valisi Seddar Yavuz, Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin ve beraberindeki heyet ile birlikte, heyelan bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Heyelan nedeniyle sürekli açılışı ertelenen yolun açılmasını, Ordu halkı kadar herkesin merakla beklediğini aktaran Vali Yavuz, "Ordu Çevre Yolu'nda yeni bir heyelan oldu. Teknik arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre 65 kilometre, heyelanı engelleyebilecek beton kazıklar var. Bunların derinliği 35 metre ile 22 metre arasında değişiyor. Bütün gecikmenin sebebi buradaki heyelandır. Bununla ilgili arkadaşlarımızın yeni değerlendirmeleri ve çalışmaları var. Gerek valilik olarak biz, gerek Karayolları Genel Müdürlüğümüz, gerekse bakanlığımız en kısa sürede bu yolun açılmasını istiyor. En az Ordulular kadar hepimiz istiyoruz. Bu heyelan vesilesiyle ciddi bir ekonomik kayıp da söz konusu oluyor. Tabii ki biz hizmete kayıp olarak bakmıyoruz ama maliyeti arttırıcı bir unsur, maliyetle ilgili de bir sıkıntımız yok. Sadece burada sorun, heyelan nedeniyle yaptığımız hizmetlerdeki gecikme. İnşallah teknik arkadaşlarımız, bakanlığımız, Karayolları Genel Müdürlüğümüz yeni değerlendirmeler de yapacaklar. İlave tedbirler gerekiyorsa onları da inşallah yapacaklar" dedi.
Vali Seddar Yavuz, incelemelerin ardından beraberindeki heyetle birlikte, Eskipazar alanında bulunan şantiyeye giderek brifinge katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.