Bursa'daki kestane şekeri firmaları, ekim ayı sonunda başlayan kestane hasadında toplanan ilk ürünleri tesislerinde işlemeye başladı.
Haber Giriş Tarihi: 17.11.2015 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2015 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kardelen, Cardelion ve Yaylacık markalarıyla kestane şekeri üreten İlka Şekerleme firmasının Genel Müdürü Mümin Akgün, bu yıl kestane hasadı yapılan bölgelerden sevindirici haberler aldıklarını, ürün bolluğu sebebiyle rahat bir sezon geçirmeyi beklediklerini söyledi.
Bursa'da yeterli miktarda kestane bulamadıkları için ürün tedarikini genellikle Aydın ve İzmir yöresinden yaptıklarını söyleyen Mümin Akgün, yeni sezonun ilk ürünlerinin tesislerine ulaştığını bildirdi. Akgün, geçen yıl Türkiye genelinde kestane rekoltesinin oldukça az olduğunu ve bir önceki yıla nazaran yaklaşık yüzde 40 verim azlığı yaşandığını hatırlattı. Ürün hasadının yapıldığı bölgelerden gelen bilgilere göre, bu sezon ürünün oldukça bol olduğunu söyleyen Akgün, "Kestanede bu yıl verim çok iyi. Geçen yıla göre en az yüzde 50 verim artışı var. Rahat bir sezon geçirmeyi bekliyoruz" dedi.
ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR
Kestane rekoltesindeki artış üreticileri de sevindirdi. İzmir'in Kiraz ilçesine bağlı Mavidere köyündeki 170 dönüm arazisinde kestane yetiştiren Kemal Kuran, hastalıklarla mücadelede elde ettikleri başarı ve iyi bakım sayesinde bu yıl verimli bir sezon geçirdiklerini söyledi. Kestanede bakım ve gübrelemenin toprak tahliline göre yapıldığını, yaz ve kış döneminde bakırlı ilaçlar ve kimyasal ilaçlarla hastalıklara karşı mücadele ettiklerini kaydeden Kuran, "Yaptığımız bakım ve ilaçlama ağaçların kurumasını engellerken, verimli bir sezon geçirmemizi de sağladı. 20 ton civarındaki ürün rekoltesinin bu yıl 100 tona çıkmasını bekliyorum. Yüksek rekolte, fiyatların da makul seviyelerde seyretmesini sağlayacak" dedi.
HER DERDE DEVA
Bursa denilince şeftali ile birlikte ilk akla gelen lezzetlerden biri olan kestanenin sağlığa faydası oldukça fazla. Yapılan araştırmalarda faydaları tek tek ortaya çıkan kestane, en başta kasları güçlendiriyor. Kan dolaşımını düzenleyerek beden ve zihin yorgunluğunu gideren, varis ve basur hastalığının iyileşmesine yardımcı olan kestane, ayrıca kansızlığa, yorgunluğa iyi gelirken, karaciğer yorgunluğunu giderme ve mideyi kuvvetlendirme etkisiyle de dikkat çekiyor. Kış aylarında mangal ve sobalarda kebabı yapılan kestane, hediyelik şeker olarak da gıda sanayiin en gözde ürünlerinden biri olarak sofralarda yer alıyor. Kestane şekeri, damaklardaki vazgeçilmez lezzetti sayesinde iç pazarın yanı sıra yurtdışında da rağbet görüyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'da kestane bereketi
Bursa'daki kestane şekeri firmaları, ekim ayı sonunda başlayan kestane hasadında toplanan ilk ürünleri tesislerinde işlemeye başladı.
Kardelen, Cardelion ve Yaylacık markalarıyla kestane şekeri üreten İlka Şekerleme firmasının Genel Müdürü Mümin Akgün, bu yıl kestane hasadı yapılan bölgelerden sevindirici haberler aldıklarını, ürün bolluğu sebebiyle rahat bir sezon geçirmeyi beklediklerini söyledi.
Bursa'da yeterli miktarda kestane bulamadıkları için ürün tedarikini genellikle Aydın ve İzmir yöresinden yaptıklarını söyleyen Mümin Akgün, yeni sezonun ilk ürünlerinin tesislerine ulaştığını bildirdi. Akgün, geçen yıl Türkiye genelinde kestane rekoltesinin oldukça az olduğunu ve bir önceki yıla nazaran yaklaşık yüzde 40 verim azlığı yaşandığını hatırlattı. Ürün hasadının yapıldığı bölgelerden gelen bilgilere göre, bu sezon ürünün oldukça bol olduğunu söyleyen Akgün, "Kestanede bu yıl verim çok iyi. Geçen yıla göre en az yüzde 50 verim artışı var. Rahat bir sezon geçirmeyi bekliyoruz" dedi.
ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR
Kestane rekoltesindeki artış üreticileri de sevindirdi. İzmir'in Kiraz ilçesine bağlı Mavidere köyündeki 170 dönüm arazisinde kestane yetiştiren Kemal Kuran, hastalıklarla mücadelede elde ettikleri başarı ve iyi bakım sayesinde bu yıl verimli bir sezon geçirdiklerini söyledi. Kestanede bakım ve gübrelemenin toprak tahliline göre yapıldığını, yaz ve kış döneminde bakırlı ilaçlar ve kimyasal ilaçlarla hastalıklara karşı mücadele ettiklerini kaydeden Kuran, "Yaptığımız bakım ve ilaçlama ağaçların kurumasını engellerken, verimli bir sezon geçirmemizi de sağladı. 20 ton civarındaki ürün rekoltesinin bu yıl 100 tona çıkmasını bekliyorum. Yüksek rekolte, fiyatların da makul seviyelerde seyretmesini sağlayacak" dedi.
HER DERDE DEVA
Bursa denilince şeftali ile birlikte ilk akla gelen lezzetlerden biri olan kestanenin sağlığa faydası oldukça fazla. Yapılan araştırmalarda faydaları tek tek ortaya çıkan kestane, en başta kasları güçlendiriyor. Kan dolaşımını düzenleyerek beden ve zihin yorgunluğunu gideren, varis ve basur hastalığının iyileşmesine yardımcı olan kestane, ayrıca kansızlığa, yorgunluğa iyi gelirken, karaciğer yorgunluğunu giderme ve mideyi kuvvetlendirme etkisiyle de dikkat çekiyor. Kış aylarında mangal ve sobalarda kebabı yapılan kestane, hediyelik şeker olarak da gıda sanayiin en gözde ürünlerinden biri olarak sofralarda yer alıyor. Kestane şekeri, damaklardaki vazgeçilmez lezzetti sayesinde iç pazarın yanı sıra yurtdışında da rağbet görüyor.
En Çok Okunan Haberler
Rönesans Rezidans'ın davası başladı! Müteahhitten tepki çeken savunma
Türkiye ile Yunanistan arasında kriz
BM Genel Sekreteri Guterres: 'Orta Doğu bir uçurumun kenarında'
Türkiye ve Azerbaycan arasında tarımsal alanda iş birliği
Eşsiz doğal güzellik: Tarsus Şelalesi
Kazada motosiklet sürücüsü olay yerinde can verdi!
19 Nisan 2024 Cuma günü maç programı: Bugün hangi maçlar var?
Bursa'ya sarı uyarı!
Deprem mi oldu? Son Dakika deprem bilgileri! AFAD ve Kandilli Rasathanesi listesi...
Tokat'ta korkutan deprem!
Tarihte bugün bakın neler oldu? | 19 Nisan 2024 Cuma
Bursa'da sular neden yok? 19 Nisan 2024 Cuma Bursa su kesinti listesi!