Hava Durumu

Nar ekşisi kullanırken dikkat etmeniz gerekenler var

Esasen, lifli ve fruktoz, glukoz içeren bir meyve olan nar, nar ekşisine dönüşürken hava ile temas eder, antioksidan özelliğin bir kısmını kaybeder. Aslında ekşi nardan elde edilen ve çok şeker tadı almadığımız bir üründür. Piyasada satılan 2 tip nar ürünü var: Nar ekşisi ve nar ekşili sos... Nar ekşili sosta, nar ekşisi ve glukoz şurubu bulunur ki; bu da tatlı tadı artırır.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2015 21:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 21:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Nar ekşisi kullanırken dikkat etmeniz gerekenler var
Gerçek nar ekşisi ise direk kaşıkla tüketilmesi çok zor derecede ekşidir." diyen Uzm. Dyt. Işın Sayın "Diyabeti, insulin direnci, hipoglisemisi, reaktif hipoglisemisi, bozulmuş açlık glukozu olan hastalarda, diyet tedavisi uygularken, nar ekşisinin başarıyı sabote ettiğini söylemeliyim. İştahı ve özellikle de tatlı tada duyulan isteği uyarmaktadır.
 
Nar ekşisini ışık almayan yerde saklayın...
Diyetisyen Sayın "Nar ekşisinin gerçekten ekşi nardan elde edildiğine emin olduğunuz durumda, tazeyken kullanın. Işık, almayan yerde saklayın. Kapağını çok iyi kapatın. Mümkünse az miktarlarda minik sağlam kapaklı kavanozlarda muhafaza edin.
 
Böylece havayla temas süresi dolduğunda ürün bitmiş olacak ve yeni kavanoza geçebileceksiniz. Dışarıda yemek yerken ise; nar ekşisinin yerine balzamik sirke ekşi tat için daha güvenli ve sağlıklı bir tercih olacaktır." dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.