Hava Durumu

Bursa Türkiye'de bir ilkin daha temelini attı!

Bursalı iş dünyasını Ar-Ge yatırımlarına teşvik etmek, nitelikli iş gücünü arttırmak için örnek projelere imza atan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi'nin (MESYEB) yeni binasının temelini, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla attı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2015 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2015 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa Türkiye'de bir ilkin daha temelini attı!

Türkiye'de ticaret ve sanayi odaları arasında rol model olan projelerin adresi BTSO, Bursalı firmaların inovasyona dayalı üretime ve nitelikli iş gücüne teşvik etmek için vizyon projelerine tüm hızıyla devam ediyor. BTSO liderliğinde Türkiye'de ilk defa Bursa'da hayata geçecek Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nin ve Güney Marmara'da alanında tek olan MESYEB'in yeni binasının temeli coşkulu bir törenle atıldı. DOSAB'taki BUTGEM yerleşkesinde yapılacak iki merkezin temel atma törenine, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, milletvekilleri, belediye başkanları, kamu kurumların idarecileri ve Bursa iş dünyasının temsilcileri katıldı.

"HÜKÜMET PROGRAMIMIZ BTSO LİDERLİĞİNDE BURSA'DA HEMEN KARŞILIK BULUYOR"
MESYEB 
binasının ve Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nin Bursa'yabüyük bir değer katacağını ifade eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, BTSO'nun büyük bir işi başardığını kaydetti. Bursa'nın 2023 hedefleri yolunda iki merkezin de büyük katkı sağlayacağına inandığına dikkati çeken Bakan Ala, "Üretim faktörleri içinde her zaman bilgi ve inovasyonu katmak zorundayız. Eski üretim tarzını bırakmalı, katma değeri yüksek ürünler oluşturmalıyız. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmenin yolu, işte Ar-Ge'ye daha fazla önem vermekten geçiyor. Biz biliyoruz ki, Bursa Türkiye'nin özetidir. Hükümet bir karar aldığında ertesi gün, Bursa'da bunu uygulama potansiyeli var. Çünkü Bursa'nın büyük bir gücü var. Hükümet programımızda Ar-Ge, inovasyon ve katma değerli üretime dönük önemli stratejik projeler var. Bu doğrultuda BTSO'nun hayata geçireceği bu iki merkez de bu hedeflere hizmet etmesi bize gurur veriyor. Ben bu noktada bu iki projenin hazırlanmasında emeği geçen BTSO Yönetim Kurulu Başkanım İbrahim Burkay'ı ve Yönetim Kurulu Üyelerimizi kutluyorum" diye konuştu.

"BURSA BÜYÜRSE TÜRKİYE DE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK"
Sağlık Bakanı
 Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'nın her alanda öncülük yapan projelere imza attığını vurguladı. BTSO liderliğinde temeli atılan iki merkezin de 'Bursa büyürse Türkiye büyür' mottosu doğrultusunda önemli bir adım olduğuna işaret eden Bakan Müezzinoğlu, "Bursa büyüyor, Türkiye de büyümeye devam edecek. Önümüzdeki süreçte muasır medeniyetler seviyesi üzerine hep birlikte milletçe yürüyeceğiz. Orta gelir tuzağına düşmeden, yüksek teknoloji üretebilen ve bu anlamda kendi vizyonunu şekillendiren anlayışı merkeze almalıyız. Biz şunu görüyoruz. Hükümetin stratejik hedeflerini, BTSO çok iyi yakaladı. Bu yolda devam edersek, 2023 hedefine ulaşabiliriz. Bu noktada bu iki merkezin en kısa sürede tamamlanarak, açılışını da yapmayı istiyoruz" şeklinde konuştu.



"EZBERLERİN BOZULDUĞU BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"
BTSO 
Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünyada hiçbir gücün ekonomik anlamda insan kaynağından daha önemli olmadığını kaydetti. İnsanı merkeze almayan büyüme ve kalkınma modellerinin başarıya ulaşma şansı olmadığını ifade eden Burkay, ezberlerin bozulduğu, artan rekabetle birlikte yeniliklerin artık hayatın bir parçası olduğu bir dönemden geçtiklerini söyledi. "Böyle bir süreçte sadece çalışanlar değil, işletme sahipleri ve yöneticiler de kendilerini sürekli geliştirmek zorunda" diyen Burkay, "Dünyanın en gelişmiş ekonomilerinde, insanların ilkokuldan üniversiteyi bitirinceye kadar harcadıkları paranın en üz 3 katı, bir mesleğe girdikten sonra emekliliğe kadar geçen süre içinde harcanıyor. Bizler de BTSO olarak böyle bir dönemde Akademi Projemizi hayata geçirdik. Üyelerimiz ve iş dünyamızın profesyonel kadroları için oluşturduğumuz 100'den fazla eğitim ve gelişim programına 1,5 yılda 7 binden fazla başvuru aldık" dedi.

MESYEB, KAPASİTESİ İLE TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATIYOR
Nitelikli işgücünü ve iş güvenliğini uluslararası standartlara taşımak amacıyla kurulan MESYEB'i hayata geçirdiklerini dile getiren Burkay, merkezin sadece Bursa'ya değil, Marmara Bölgesi'ne de hizmet verdiğini açıkladı. Akreditasyon denetimlerinin tamamlanmasıyla kısa süre içerisinde 5 sektörde ve 61 meslekte daha bölgeye fayda sağlayacağını dile getiren Burkay, merkezin tamamlanmasıyla ölçek ve nitelik olarak Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olacağını vurguladı.

ÜRETİMDE ÖZGÜNLÜK VE KALİTE ARTACAK
Başkan Burkay, konuşmasında ABD ekonomisine yön veren San Francisco havzasında 16 mükemmeliyet merkezi olduğunu, Almanya'daki Baden Württemberg bölgesinin de 36 mükemmeliyet ve araştırma merkezine sahip olduğunu örnek gösterdi. Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile firmaların teknik tekstil konusunda Ar-Ge alt yapısını güçlendireceğini ve güçlü bir alt yapıya kavuşacağını anlatan Burkay, BEBKA'nın da destekleriyle 20 milyon TL'ye inşa edilecek merkezin Türkiye'de bir ilk olduğunu vurguladı. Burkay, "13 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösterecek merkezimiz, sektör temsilcilerinin Ar-Ge ve inovasyona dayalı üretime geçişinde rehberlik yapacak. Böylece hem bölgemizde hem de ülkemizde tekstil ve hazır giyim sektörleri ile alt sektörlerimizin sürdürülebilir büyümesine liderlik edeceğiz.  Bursa, düşük maliyetli üretime dayalı standart ürünler yerine; bundan sonra akıllı tekstiller, nano ürünler ve üç boyutlu kumaş teknolojileriyle birlikte özgün ve yüksek kaliteli üretimle anılacak" şeklinde konuştu.

"FARKLI SEKTÖRLERE İLHAM OLACAK"
Başkan Burkay, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nin diğer sektörlere de ilham vereceğini ifade ederek, "Bu merkezin ardından da BTSO liderliğinde kentimize kompozit, otomotiv, uzay, savunma havacılık sektörlerinde ve sayın bakanlarımızın destekleriyle motor mükemmeliyet merkezimizi de kazandırmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 25 milyon TL'lik yatırımlarımızın Bursa ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Vali Münir Karaloğlu, iki projenin de Bursa ekonomisi için büyük bir adım olduğunu ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa'nın hedeflerine büyük hizmet edecek iki merkezin de Bursa'nın katma değerli üretimine büyük katkı sunacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından Bakan Efkan Ala ve Mehmet Müezzinoğlu, Başkan İbrahim Burkay ve protokol üyeleri, iki merkezin temelini atmak için butona bastı

TEKSTİL MÜKEMMELİYET MERKEZİ VE MESYEB
BTSO 
liderliğinde BEBKA'nın, UTİB ve BUTEKOM'un desteğiyle tekstil ve teknik tekstilin inovasyona dayalı ve katma değerli üretiminin güçlenmesi için hayata geçecek merkez, sektörde yeni fikir ve projelerin hayata geçmesine öncülük edecek. Merkezde, toplantı ve eğitim salonları, pilot üretim tesisi, laboratuvarlar, firma ofisleri, moda ve tasarım alanı gibi bölümler yer alacak.
Bursa'da nitelikli iş gücünün uluslararası standartlara taşımak için hayata geçirilen MESYEB'in hizmetlerini etkin ve verimli bir şekilde sürdürebilmesini sağlayacak yeni merkez binası ise, bin 240 metrekare alan üzerinde kurulacak. 2016 yılında hizmet vermeye başlayacak merkezde, idari birimler, farklı sektörler için sınavlı eğitim alanları yer alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.