Hava Durumu

Dikkat sakın yemeyin! Bunlar kanser yapıyor

İngiltere Yiyecek Standartları Enstitüsü (FSA) aşırı pişmiş patates kızartması, fırında patates ve kızarmış ekmeğin içinde kansere yol açtığı kanıtlanmış bir toksinin yüksek oranda bulunduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2015 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2015 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Dikkat sakın yemeyin! Bunlar kanser yapıyor

Ekmek ve patateste bulunan aminoasitlerin 120 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda su ve şekerle etkileşime girerek Akrimalid isimli kanserojen bir kimyasalın ortaya çıkmasına neden olduğunu söyleyen uzmanlar, gereğinden fazla pişirmelerde bu maddenin oranının da hızla artmaya başladığını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.