Hava Durumu

Kapitalizmin çaresi 'İslam Ekonomisi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20'deki 'İslami Finans' vurgusuna dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Bulut, "Kapitalizmden çıkış için İslam Medeniyeti'nin, İslam Ekonomisi'nin ve İslami Finans'ın birikimlerinden hem ülkemizin hem de dünyanın yararlanması gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2015 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2015 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kapitalizmin çaresi 'İslam Ekonomisi'
G20 Liderler Zirvesi'nin hemen öncesinde gerçekleşen ve 127 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Paris saldırıları, zirvenin ana gündem maddesini 'terör' haline getirdi. Dünya liderlerinin terörle mücadele konusunda sert mesajlar verdiği zirvede, dünya ekonomisi de masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İslami Finans' vurgusu yaptığı zirvede, işsizlik, fakirlik, sosyal konular ve sağlık sorunları tartışıldı. Erdoğan'ın zirve kapsamındaki "Alternatif finansman araçları kapsamında İslami finansın da gündeme alınması gerektiğine inanıyoruz" mesajını İslam Ekonomisi'nin gelişmesi açısından çok önemli bulduğunu belirten İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam Ekonomisi ve İslami Finans'ın devreye girmesine yönelik mesajlar verdi. Aslında zenginlere 'daha az kazanın ve fakirlerle paylaşın' dedi. Zirvede rant ekonomisinden üretim ekonomisine geçip, üretimden elde edilenin de paylaşılmasına yönelik birtakım tartışmalar yaşandı. Bu noktada kapitalizmin alternatifi olarak İslam ekonomisi yaklaşımı öne çıktı" dedi.
"İLK 10'DA DAHA ÇOK İSLAM ÜLKESİ OLMALI"
2050 yılında ilk 10'da çok daha fazla İslam ülkesinin olması gerektiğini söyleyen Mehmet Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslami Finans ve İslam Ekonomisi uyarısını çok anlamlı bulduğunu belirtti. Müslümanların, daha huzurlu ve paylaşımcı bir dünyaya katkı sağlayacaklarını ifade eden Bulut, "Erdoğan'ın mesajının özü kapitalizmin bizi getirip bıraktığı limandır. Buradan çıkış için İslam Medeniyeti'nin, İslam Ekonomisi'nin ve İslami Finans'ın birikimlerinden hem ülkemizin hem de dünyanın yararlanması gerekiyor. Kapitalizmin bütün hastalıkları sadece Batı dünyasını değil, İslam dünyasının da birçok bölgesini sardı. Bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslami Finans ve İslam Ekonomisi'nin daha çok gündeme gelmesi yönündeki uyarısını çok anlamlı buluyorum. Bu nedenle İlk 20'ye Türkiye, Endonezya ve Suudi Arabistan dışındaki İslam ülkelerinin de girmesini diliyoruz. Hatta 2050'de ilk 10'da en az birkaç İslam ülkesi olmasını umut ediyoruz. Müslümanlar, daha huzurlu ve paylaşımcı bir dünyaya katkı sağlayacak" diye konuştu.
TERÖR, EKONOMİYİ GERİDE BIRAKTI
Paris'te yaşanan terör saldırılarının G20'de tartışılması planlanan diğer konuları gölgede bıraktığını belirten Mehmet Bulut, "Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin liderinin bir araya geleceği ve ekonomiyi masaya yatıracağı toplantının arifesinde bir terör saldırısı gerçekleşti. Bu durum bir yönüyle negatif etki etti ama diğer bir yönüyle ise Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgedeki akan kanın durdurulmasına dikkat çekti. Ama terör gündemi, ekonomiyi ve diğer konuları geride bıraktı. Zaten saldırıyı planlayanların G20'deki diğer konuları gölgede bırakmak gibi bir amaçları da vardı" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.